Minister van Buitenlandse Zaken Tony Blinken heeft de diplomatieke missies van de VS toestemming gegeven om op ambassades en consulaten de LGBTQ pride-vlag te hijsen op dezelfde mast als de Amerikaanse vlag, zo heeft een ambtenaar van het ministerie vrijdag bevestigd aan The Post.

Het nieuws van de toestemming werd voor het eerst onthuld door het tijdschrift Foreign Policy, dat berichtte over een vertrouwelijk telegram dat door Blinken naar diplomatieke posten over de hele wereld was gestuurd om de beleidsverandering toe te staan.

De hoogste diplomaat van het land zei in het telegram dat de vlag, die wordt gehesen om steun en trots voor de LGBTQ-gemeenschap te symboliseren, niet verplicht zal worden toegevoegd aan de vlaggenmast voor elke missie.

In plaats daarvan krijgen de missiehoofden de mogelijkheid om “te bepalen of een dergelijke vertoning in het licht van de plaatselijke omstandigheden passend is”, aldus Blinken.

De maatregel komt in de aanloop naar de Internationale Dag tegen homofobie, transfobie en bifobie op 17 mei.

De stap is het zoveelste beleid dat president Biden ongedaan maakt van de regering van voormalig president Trump.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here