De Coalition for a Safer Web, een non-profitorganisatie die is opgericht door een Joods-Amerikaanse ex-ambassadeur, heeft Apple aangeklaagd en geëist dat het Telegram uit de app-store verwijdert, met het argument dat de app wordt gebruikt om “aan te zetten tot extreem geweld” voorafgaand aan de inauguratie.

De in Washington gevestigde non-profitorganisatie en haar president Marc Ginsberg, die van 1994 tot 1998 als ambassadeur van de VS in Marokko fungeerde en plaatsvervangend hoofdadviseur van de Amerikaanse president voor het Midden-Oostenbeleid (1978-1981) was, stellen in de nieuw ingediende federale rechtszaak dat Apple heeft nagelaten Telegram verantwoordelijk te houden voor het schenden van de servicevoorwaarden van het bedrijf.

De klacht, die zondag werd ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor Noord-Californië, beschuldigt Telegram ervan antisemieten, blanke supremacisten en andere extremisten te laten gedijen op zijn platform, waarbij Apple naar verluidt een oogje dichtknijpt voor het feit.

Telegram dient momenteel als het favoriete neonazistische/blanke nationalistische communicatiekanaal, dat antisemitische en anti-zwarte opruiing aanwakkert tijdens de huidige golf van protesten in heel Amerika“, stelt de aanklacht. Het beweert dat de op privacy gerichte berichten-app op het punt staat een nog grotere broedplaats te worden voor extremistische inhoud, aangezien gebruikers ‘migreren naar Telegram’ na het harde optreden van Big Tech tegen Parler.

De rechtszaak stelt dat als Apple er niet in slaagt de app te verwijderen, dit kan leiden tot straatgeweld, met het argument dat Telegram “momenteel wordt gebruikt om te coördineren en aan te zetten tot extreem geweld voor de inauguratie van Joe Biden“.

Ginsberg, die mede-aanklager is in de rechtszaak, merkt op dat hij in een brief aan Apple in juli al aan de tech-gigant vroeg om Telegram “het vuur aan de schenen te leggen”, maar hij geen antwoord heeft ontvangen. De voormalige Amerikaanse functionaris, die Joods is, stelt dat Apple’s passiviteit hem “emotioneel leed” heeft bezorgd door het gebruik van zijn iPhone. Ginsberg schat de schade die hij zou hebben geleden als gevolg van de vermeende clementie van Apple ten opzichte van de berichten-app op meer dan $ 75.000.

Argumenterend dat Apple Telegram onverwijld uit zijn app-store zou moeten bannen, put de rechtszaak uit de zaak van Parler als precedent en merkt op: “Apple heeft geen enkele actie tegen Telegram ondernomen die vergelijkbaar is met de actie die het tegen Parler heeft ondernomen om Telegram te dwingen zijn beleid voor het modereren van inhoud te verbeteren“.

De non-profitorganisatie vertelde de Washington Post zondag dat ze van plan is een gelijkaardige rechtszaak tegen Google op te zetten.

Telegram heeft een explosieve groei gezien in zijn gebruikersbasis nadat gevestigde sociale media platforms, zoals Twitter, Facebook en YouTube, de Amerikaanse president Donald Trump blokkeerden en een hardhandig optreden tegen zijn aanhangers lanceerden, bericht RT.

Het was de anti-blanke haatgroep de ADL die er voor zorgde dat Trump van twitter en facebook werd verwijderd. De dag voor zijn schorsing publiceerde de machtige Joodse organisatie ADL (Anti-Defamation League) een petitie om de president te schorsen van twitter.

En de ADL blijft aandringen om hem niet weer toegang te verlenen.

En het was ook weer de ADL die achter het sluiten van Trump’s Youtube kanaal zat:

StopHateForProfit is een sub-organisatie van de ADL waar Amalek al eerder over bericht heeft. Dankzij die campagne werden allerlei ‘rechtse’ accounts van oa. Youtube geband.

‘Rechtse’ You-Tube kanalen geband na druk van Joodse organisaties

De ADL oefende ook druk uit om Parler te verwijderen en de ADL is ook bezig om GAB uit te schakelen.

De organisatie dringt er bij de FBI op aan om een ​​strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar het platform en de CEO, Andrew Torba, in verband met wat er op 6 januari in Washington is gebeurd.
“Gab blijft functioneren als een forum waar blanke extremisten samenkomen om hatelijke daden te plannen en te organiseren”, schreef de ADL in een persbericht op 13 januari.

Besef dat het Joden zijn die bepalen hoeveel vrijheid van meningsuiting blanken hebben in hun eigen landen.

En dat is niet veel meer.

2 REACTIES

  1. Dat henbben ze eeuwenlang geflikt Ze zijn uit meer dan 100 landen met verschillende volkerem regeringen eruit gegooit, de zg pogroms! Maar nu zijn ze extra actief, ze hebben alle media en politiek totaal in handen! De holocaust is een facade om hun eigen wandaden te verhullen en een melkkoe om er zoveel mogelijk geld aan te verdienen, de holocaust industrie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here