Een kleine juridische uitdaging is veranderd in een precedentbepalende zaak over de vraag of iemand in het huidige Groot-Brittannië voorrang kan krijgen of huisvesting kan worden geweigerd op basis van zijn religie.

In een schandelijke beslissing die door het hoogste gerechtshof van het Verenigd Koninkrijk als legitiem werd beschouwd, werd een alleenstaande moeder met vier kinderen sociale huisvesting geweigerd – omdat ze niet Joods was.

De liefdadigheidsinstelling Agudas Israel Housing Association (AIHA) bezit 470 huizen in de Londense wijk Hackney. De lokale autoriteiten beloofden in oktober 2017 het volgende beschikbare huis aan de vrouw en haar kinderen, van wie er twee autistisch zijn.

AIHA weigerde de sleutels te overhandigen van ook maar een van de zes lege flats met vier slaapkamers, meldt RT.

Hun argument was dat ze alleen huizen aanbieden aan “leden van de orthodoxe Joodse gemeenschap.” Omdat Groot-Brittannië een seculiere natie is, vond het juridische team van de vrouw deze claim verbazingwekkend en beweerde dat het hetzelfde sentiment had als de ‘No Dogs, No Blacks, No Irish’ borden die ooit in sommige pubs werden getoond.

Lord Sales verklaarde dat het gebruik van positieve discriminatie door de liefdadigheidsinstelling wettig was, onder de Equality Act 2010, om het nadeel van de gemeenschap te corrigeren. De kwestie was blijkbaar niet racistisch, maar discriminatie op grond van religieuze overtuiging, en daarmee toegestaan. De rechtbank noemde het “wijdverspreide en toenemende openlijke antisemitisme in onze samenleving”.

Onverdraagzaamheid of haatzaaiende uitlatingen in welke vorm dan ook zijn onaanvaardbaar. Maar het is moeilijk te geloven dat de reactie van de rechtbanken of het publiek hetzelfde zou zijn geweest als dit Arabieren waren geweest of een groep Nigerianen uit het Boko-Haram gebied.


In Gateshead, in het Noorden van Engeland krijgen Joden dezelfde voorkeursbehandeling en hoeven zij niet te lijden onder de door hen aangezwengelde migratie van de Derde Wereld naar Blanke landen.

“Blanken mogen geen eigen wijken, want die hebben diversiteit nodig, en als ze al zouden aandringen op eigen wijken dan zijn het racisten, xenofoben en anti-semieten. Moslims creëren hun eigen wijken door alle anderen weg te treiteren en Joden doen het door middel van de Joodse variant van juridische jihad.

In 2019 verwierp het Hooggerechtshof claims dat dergelijke wijken de gelijkheidswetten overtraden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here