Een professor die oproept om elke “laatste agent” te wurgen, zegt dat hij nu te maken heeft met doodsbedreigingen, vandalisme en doxxingpogingen.

Eerder deze maand schreef Nathan Jun, anarchist, professor in de filosofie op Midwestern State University, op een Facebook-draad: “Ik wil dat de hele wereld brandt totdat de laatste agent gewurgd wordt met de ingewanden van de laatste kapitalist, die op zijn beurt gewurgd wordt met de ingewanden van de laatste politicus”.

Het commentaar bevatte ook een link naar een YouTube-video die nu lijkt te zijn verwijderd, volgens The College Fix.

Volgens KFDX/KJTL staat de universiteit achter Jun’s recht om dergelijke uitspraken in zijn eigen tijd te doen: “Af en toe zullen individuen meningen uiten die beledigend en zelfs schokkend kunnen zijn, maar desondanks recht hebben op bescherming van het Eerste Amendement”. Wanneer onze faculteitsleden als burgers spreken of schrijven binnen de grenzen van de wet, zijn ze vrij van institutionele censuur of discipline”.

Jun prees MSU voor het steunen van zijn recht op vrije meningsuiting; hij is echter boos over de algemene reactie op zijn opmerkingen. Jun geeft KFDX de schuld voor het niet verstrekken van “context” bij zijn oorspronkelijke opmerkingen, die volgens hem “hielpen bij het aanzetten tot een lange reeks gewelddadige, hysterische aanvallen op [zijn] persoon”:

Alleen al in de afgelopen 24 uur heb ik honderden doodsbedreigingen ontvangen (waarvan de meeste van virulente antisemitische aard) per telefoon, e-mail, sms en privébericht en mijn huis is voor de vijfde keer sinds juni vernield. De pesterijen zijn zo intens dat ik gedwongen ben om voor mijn eigen veiligheid naar een hotel te verhuizen….

Alleen omdat we te midden van een neppe, opgekropte hysterie leven (bij geleerden bekend als “The Antifa Scare”), heeft lokaal rechts besloten om achter mij aan te gaan. Als een persoon die geen wapen bezit of een strafblad heeft – en die behoort tot een lid van een historisch vervolgde groep die sterk ondervertegenwoordigd is in Wichita Falls – ben ik heel duidelijk een gemakkelijk doelwit voor hen.

 

En het was nog plagiaat ook:

Op 1 oktober heeft Jun een verklaring afgelegd om de kwestie verder te verduidelijken. Hij zei dat zijn opmerkingen nooit bedoeld waren om openbaar te zijn (“het werd gepost in reactie op een privé-post op de pagina van een (lokale) vriend”), en beweerde dat ze “niemand bedreigen met geweld, noch […] een beroep doen op anderen om geweld te plegen”.

Hij beweerde ook dat de opmerkingen “ironisch” waren, die “typerend zijn voor het soort scherts en inside-jokes” die hij gebruikt met de vriend in kwestie.

Volgens zijn faculteitspagina geeft Jun de cursussen “Philosophy of Race and Racism”, “Philosophy of Horror and Macabre” en “Multicultural Philosophy”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here