Time heeft Rebecca Gomperts uitgeroepen tot een van de 100 invloedrijkste mensen van 2020 meldt het magazine in een stuk geschreven door een voormalig voorzitter van Planned Parenthood, Cecile Richards.

Sinds november 2018 wordt Time gepubliceerd door TIME USA, LLC, eigendom van de Joodse Marc Benioff. Rebecca Gomperts helpt vrouwen in landen met een strenge abortuswetgeving de wet te omzeilen. Dat Rebecca .. Joods is lezen we bij Benjamin-magazin:

Rebecca Gomperts sierde de cover van de Benjamin voor het Chanoeka 2018 nummer en legde in het hoofdinterview onder meer uit wat ze had meegekregen van haar Joodse vader.

Dat interview opent met een quote:

Heel veel voorvechters van abortusrechten in de wereld zijn Joods.

Het is altijd mooi als ze het zelf zeggen…

Gomperts werd in 1968 geboren in Suriname en groeide op in Nederland. Na haar artsexamen ging zij werken in een abortuskliniek en bij Greenpeace als scheepsarts. In 1999 richtte Gomperts haar organisatie Women on Waves op en met subsidie van de Mondriaan Stichting huurt Women on Waves een boot waarop de mobiele abortuskliniek wordt ingericht, omdat moord kunst is ofzo.

Gomperts is nu misschien wel de belangrijkste (eerste) extremist van de abortusbeweging, schrijft de New York Times in 2001.

Planned Parenthood

In 2002 ontving Gomperts een Award van Planned Parenthood, de Women Making History Award. Planned Parenthood voerde alleen al in 2014 324,000 abortussen uit. Planned Parenthood werd in 1921 opgericht door Margaret Sanger die getrouwd was met William Sanger die uit een vrome Joodse familie kwam. William Sanger identificeerde zich emotioneel met het werk van zijn vrouw en werd in 1915 gearresteerd omdat hij een kopie van Margaret Sanger’s pamflet over geboortebeperking, “Family Litigation” uitdeelde. De Joodse Fania Mindell was naast Margaret Sanger de medeoprichter van Amerika’s eerste geboortebeperkingskliniek.

Recentelijk nog lag Margareth Sanger onder vuur en werd er opgeroepen haar standbeelden neer te halen, omdat ze racistisch zou zijn (geweest, ze is al lang dood).

Net als de abortuslobby van vandaag, drong Sanger er bij Dr. Gamble op aan om de hulp van geestelijk leiders in te roepen om hun dodelijke werk te rechtvaardigen, en schreef: “We willen niet dat bekend wordt dat we de zwarte bevolking willen uitroeien, en de dominee is de man die dat idee kan rechtzetten als het ooit doordringt bij een van hun meer opstandige leden.

Ook in 2002 ontving Gomperts de Clara Meijer-Wichmann Penning, vernoemd naar de gelijknamige Joodse anarchiste. In 2004 de Margaret Sanger Woman of Valor Award, in 2007 de Global Women’s Rights Awards van de Feminist Majority Foundation, in 2012 een Award genoemd naar Allan Rosenfield, een voormalig voorzitter van Planned Parenthood en in 2015 de ‘Els Borst oeuvreprijs’, voor het doden van ongeborenen.

Wereldwijd spelen Joden een grote rol bij abortus

Het Joodse geloof leert dat het leven niet begint met de conceptie maar pas als het hoofd van het kind verschijnt bij de geboorte, voor die tijd bezit de foetus geen ‘nefreh’ ziel.

Terwijl conservatieve Christenen de Bijbel gebruiken om te beargumenteren dat een foetus menselijk leven vertegenwoordigt, waardoor abortus moord is, geloven Joden niet dat foetussen een ziel hebben en daarom is het beëindigen van een zwangerschap geen misdaad, zegt Danya Ruttenberg, een rabbijn uit Chicago.

In 1975 legaliseerde de Joodse Simone Veil als minister van gezondheid abortus in Frankrijk.

De recentelijk overleden Amerikaanse rechter Ruth Ginsberg streed haar hele leven voor abortus.

Henry Morgentaler opende illegale abortusklinieken in Toronto, Canada, en voerde duizenden abortussen uit met de medeplichtigheid van de stadspolitie.

Dr. Christopher Tietze, New York Times archief, werkte voor het Population Institute en de International Planned Parenthood Federation, en deed meer om de wereldwijde slachting van onschuldige ongeboren kinderen te promoten dan enig ander persoon.

In de ultieme ironie zei de Joodse Kenneth Roth, het hoofd van Human Rights Watch, dat abortus een “fundamenteel mensenrecht” is.

De Joodse Etienne Baulieu staat wereldwijd bekend als de “Vader” van de abortuspil.

De Joodse Bernard Nathanson was in 1969 samen met drie co-religionisten (Lawrence Lader, Ruth Proskauer Smith, Betty Friedan) de oprichter van de meest invloedrijke pro-abortus-pressiegroep NARAL (National Association for the Repeal of Abortion Laws) en voerde 60.000 abortussen uit. Later werd hij een tegenstander van abortus. Hieronder staat zijn film Silent Scream waarin de abortus op een 12 weken oude foetus wordt beschreven en getoond en die wereldwijd een grote maatschappelijke invloed heeft gehad. Tot grote schrik van bovengenoemde Allan Rosenfield die het het “het krachtigste wat de recht-op-leven beweging heeft voortgebracht” noemde (zie vorige link, naar de Washington Post).

De film maakt gebruik van echografie om de real-time abortus van een 12 weken oude foetus te laten zien – korrelige beelden die, volgens het verhaal van Dr. Nathanson, een gewelddadig en angstaanjagend proces laten zien.

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here