De VS willen dat Kenia de politieke en commerciële belangen van Israël ondersteunt, of het kan een vrijhandelsovereenkomst (FTA) met de grootste economie ter wereld vergeten.

Dit is een van de voorwaarden die zijn gesteld in de lopende onderhandelingen over een vrijhandelsovereenkomst tussen Nairobi en Washington.

De VS heeft in zijn doelstellingen aangegeven dat de overeenkomst met Kenia, met betrekking tot commerciële partnerschappen, acties moet ontmoedigen die de handel tussen de VS en Israël benadelen of ontmoedigen.

Washington stelt dat de vrijhandelsovereenkomst “politiek gemotiveerde acties moet ontmoedigen om Israël te boycotten, of te bestraffen.”

De VS willen ook de “eliminatie van politiek gemotiveerde, niet-tarifaire belemmeringen voor Israëlische goederen, diensten of andere handel die aan Israël zijn opgelegd; en de eliminatie van door de staat gesteunde, niet-goedgekeurde buitenlandse boycots van Israël, of de naleving van de Arab League Boycott of Israel.”

De opname van een derde partij, Israël, in de onderhandelingsagenda heeft ertoe geleid dat lobbygroepen in Nairobi hebben gewaarschuwd dat de overeenkomst te riskant zou kunnen zijn voor Kenia, schrijft The East African.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here