De gemeenteraad in Black Brook, New York, verwerpt een verzoek om de naam van de plaatsnaam Swastika te wijzigen. De gemeentevoorzitter legt uit dat de stichter van de stad de stad zo heeft genoemd.

De gemeenteraad van Black Brook, die jurisdictie heeft over het stadje Swastika in Clinton County, New York, heeft nu unaniem tegen gestemd om zelfs maar te overwegen om de stadsnaam Swastika te veranderen in iets meer ‘politiek corrects’.

De beslissing wordt genomen in het midden van een voortdurende Amerikaanse culturele revolutie, die een confrontatie met symbolen en monumenten van “witte suprematie omvat.”

Michael Alcamo woont in New York, maar vertelt het radiostation North Country Public Radio ( NCPR ) dat hij het Adionracks-gebied zo vaak mogelijk bezoekt om te fietsen en wat te recreëren.

Hij legt uit dat hij vaak door de kleine steden en dorpen van de noordelijke provincie fietst en dat hij vaak die typische historische begraafplaats opmerkt met kleine Amerikaanse vlaggen die de graven van oorlogsveteranen markeren.

Toen hij deze zomer een fietstocht door Clinton County maakte, ontdekte hij iets nieuws.

“Plotseling kwam ik bij een plaats genaamd Swastika, wat [een naam voor] een symbool is van de tirannie en haat waartegen deze soldaten vochten en stierven om te verslaan”, zei hij tegen NCPR in een poging zijn reactie op de naam te reproduceren.

Alcamo wendde zich vervolgens tot Clinton County in augustus om te zien of ze konden overwegen om de naam van het stadje te “updaten”. Hij werd vervolgens gevraagd om per e-mail contact op te nemen met de stad Black Brook, die jurisdictie heeft over Swastika.

In Black Brook besloot de gemeenteraad de kwestie aan de orde te stellen. En op maandagavond zouden ze stemmen over het al dan niet overwegen van een naamswijziging.

Swastika werd eigenlijk zo genoemd door de oprichters van het gebied, degenen die zich daar ooit vestigden, vertelde de burgemeester Jon Douglass, die de raadsvergadering van maandag bijwoonde, maar zelf niet stemde.

Hij zei verder dat de plaats ergens in het eerste decennium van de 19e eeuw werd gesticht en zijn naam dankt aan de geometrische figuur die al duizenden jaren wordt gebruikt als een symbool van God in Indiase religies.

Het wordt ook gebruikt als een symbool van geluk, legde hij uit.

Douglass wees er ook op dat dit niet de eerste keer is dat de naam van het stadje is onderzocht en benadrukte dat de gemeente nooit een reden heeft gevonden om de naam te veranderen.

Ik bedoel, de swastika wordt in verschillende religies gebruikt. Hebben de hindoes en boeddhisten het vanwege de Duitsers uit hun religies gewist?

Na vijf minuten discussie stemde de raad unaniem tegen het voorstel.

Alcamo, die het voorstel indiende, is ontevreden over het besluit van de raad.

“Ik verwachtte dat een commissie misschien verschillende opties zou evalueren en de mogelijkheid zou overwegen om de naam bij te werken tot iets dat minder aanstootgevend is en geen tirannie symboliseert”, zei hij tegen NCPR.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here