Het volgende essay, dat oorspronkelijk werd gepubliceerd in de Times Of Israel in 2012, is het waard om nog eens te bekijken, omdat het eerlijk toegeeft dat bijna alles wat ‘antisemieten’ beweren over Joodse macht en controle waar is, en de enige reden waarom Joden niet graag toegeven hoe machtig ze zijn, is dat ze de verantwoordelijkheid die bij die macht hoort niet willen, vooral als er slechte dingen gebeuren – en als Joden de controle hebben, zijn slechte dingen de regel, niet de uitzondering – vraag het maar aan de 60 miljoen dode Russische christenen onder het Joodse bolsjewisme.

Het is ook de moeite waard om op te merken dat een versie hiervan is gepubliceerd onder een pseudoniem, “Manny Friedman”, om de eenvoudige reden dat elke Jood die dit soort publieke bekentenissen heeft afgelegd, meedogenloos zou worden aangevallen en vernietigd door zijn mede-Joden – want dit is het soort ‘eerlijkheid’ dat kan en zal worden gebruikt tegen Joden, waardoor ze “in gevaar” worden gebracht door de goyim, zoals al 109 of meer keren eerder is gebeurd.

Maar het vreemde is dat een andere versie van ditzelfde artikel, waarschijnlijk eerder op de dag gepubliceerd, is geschreven door een Jood met de naam Elad Nehorai, wiens archief hier te vinden is. Heeft iemand koudwatervrees gekregen?

Maar het is veilig om aan te nemen dat de meningen die hier worden geuit door “Manny Friedman” of Elad Nehorai inderdaad door velen worden onderschreven in de Times Of Israel, maar ook door het wereldwijde Jodendom in het algemeen, schrijft Christians for Truth.

Een van de vele Achilles’ hielen van Joden is dat ze graag opscheppen over hun succes, zoals deze schrijver vrijelijk toegeeft. Ze kijken uit naar de dag dat de Amerikanen op een dag wakker worden om te beseffen dat iedereen die in welke machtspositie dan ook over ons regeert, tot aan de hondenvanger toe, Joods is – en er zal niets zijn wat we eraan kunnen doen:

Wij Joden zijn een grappig ras. Wij houden ervan om over elke Joodse acteur op te scheppen. Soms doen we zelfs alsof een acteur Joods is, alleen maar omdat we hem zo aardig vinden dat we denken dat hij het verdient om in ons team te zitten. We scheppen op over Joodse schrijvers, Joodse politici, Joodse regisseurs. Elke keer als iemand een film, boek of kunstwerk noemt, zeggen we onvermijdelijk zoiets als: “Wist je dat hij Joods was?” Dat is precies hoe we het doen.

We zijn een gedreven groep, en niet alleen met betrekking tot de kunstwereld. We hebben, bijvoorbeeld, AIPAC, die in wezen alleen maar is opgezet om de agenda in Washington DC te sturen. En het slaagt bewonderenswaardig. En we scheppen er over op. Nogmaals, het is gewoon wat we doen.

Maar het grappige is dat wanneer eender welke antisemiet of anti-Israël persoon dingen begint te spuien als, “De Joden controleren de media!” en “De Joden controleren Washington!”

We plots verontwaardigd opspringen. We maken grote campagnes om deze mensen neer te halen. We doen wat we kunnen om ze uit te schakelen. We publiceren artikelen. We hebben hele organisaties opgericht die alleen maar bestaan om iedereen te vertellen dat de Joden niets in de hand hebben. Nee, we hebben geen controle over de media, we hebben niet meer invloed in DC dan wie dan ook. Nee, nee, nee, we zweren: We zijn net als iedereen!

Ziet iemand anders (die niet onverdraagzaam is) de ironie hiervan in?

Laten we eerlijk zijn tegen onszelf, hier, mede-Joden. We hebben de media wel onder controle. We hebben zo veel kerels in de uitvoerende kantoren van alle grote filmproductiebedrijven dat het bijna obsceen is. Zowat elke film of TV show, of het nu “Tropic Thunder” of “Curb Your Enthusiasm” is, zit vol met acteurs, regisseurs en schrijvers die Joods zijn. Wist je dat alle acht grote filmstudio’s worden gerund door Joden?

Maar dat is nog niet alles. We hebben ook de controle over de advertenties die op die TV-shows vertoond worden.

En laten we AIPAC niet vergeten, de favoriete bokszak van elke antisemiet. We hebben het over een organisatie die bijna het equivalent is van de Ouderen van Zion. Ik zal nooit vergeten dat ik betrokken was bij de Israëlische advocatuur op de universiteit en bij een van de vele AIPAC-conventies. Een man stond letterlijk voor ons en vertelde ons dat hun hele doel was om alleen te werken met top-50 afgestudeerde studenten omdat zij uiteindelijk de mensen zouden zijn die veranderingen zouden aanbrengen in de regering. Hier ben ik, een idealistische kleine jongen die naar een lagere school (ASU) gaat die wat grassroots advocacy wil doen, en deze jongens hebben het letterlijk over het infiltreren in de overheid. Intensief.

Nu, ik weet wat iedereen zal zeggen. Dat iedereen probeert te lobbyen. Elke minderheidsgroep en elke meerderheidsgroep. Dat elke groep een aantal succesvolle acteurs en regisseurs heeft. Maar dat is ver van te zeggen dat we Hollywood en Madison Avenue runnen. Dat de Mel Gibsons van de wereld gelijk hebben als ze zeggen dat we opzettelijk onze macht gebruiken om de wereld over te nemen. Dat we een of andere gekke samenzwering hebben.

Oke. Prima. Dus een deel daarvan is maf gepraat.

Maar laten we er wat dieper naar kijken.

Misschien is het waar: iedereen lobbyt. Misschien is het waar dat er acteurs van elke etnische afkomst zijn. Maar kom op. Wij zijn degenen die de hele tijd opscheppen over dit spul. Kunnen we niet toegeven dat we ongelooflijk succesvol zijn? Kunnen we het niet tegen de wereld zeggen?

Ik zal mijn theorie geven waarom Joden niet willen praten over hun controle over de media.

Ten eerste, hoe graag Joden ook willen toegeven dat zo velen van hen succesvol zijn, en dat zo velen van hen zoveel bereikt hebben, ze haten het om toe te geven dat het te maken heeft met het feit dat ze Joods zijn. Misschien geven ze toe dat het iets te maken heeft met de Joodse ervaring. Maar hoeveel Joden zullen toegeven dat er iets inherent is aan elk van hen dat hen helpt om verbazingwekkende dingen te bereiken?

De ADL-voorzitter, Abe Foxman, werd geïnterviewd in een groot artikel over het onderwerp en hij zei dat hij “liever zou hebben dat mensen zeggen dat veel leidinggevenden in de industrie ‘toevallig Joods zijn'”. Dit vat de partijlijn zo ongeveer samen.

De waarheid is dat de antisemieten het juist hebben. Wij Joden hebben in ieder van ons iets geplant dat ons totaal verschillend maakt van iedere groep in de wereld. We hebben het over een groep mensen die net in vernietigingskampen zijn gezet, pogroms hebben verdragen, hun hele familie gedecimeerd. En toen kwamen ze naar Amerika, de enige plek die hen ooit echt zoveel macht liet hebben als ze wilden, en opeens nemen ze het over. Vertel me alsjeblieft niet dat een andere groep in de wereld dat ooit heeft gedaan. Alleen de Joden. En wij hebben het eerder gedaan. Daarom werden de Joden in Egypte tot slaaf gemaakt. We waren te succesvol. Ga naar de Thora kijken. Het staat daar. En we hebben het ook in Duitsland gedaan.

Dit vermogen om te slagen, deze innerlijke gedrevenheid, komt niet voort uit de jaren van onderwijs of een ander soort van voorwaardelijke factoren, maar uit de innerlijke vonk in elke Jood.

Nu, de reden dat groepen als de ADL en AIPAC dit niet willen toegeven is dat ze in de eerste plaats seculiere organisaties zijn. Hun hele agenda is om te bewijzen dat elke Jood hetzelfde is als elke andere persoon in de wereld. Ik kan me geen meer bizarre agenda voorstellen. Nee, we zijn anders. We zijn speciaal.

Natuurlijk, mensen haten het als iemand dit zegt. Ze gaan ervan uit dat als je zegt dat Joden speciaal zijn, dat op een of andere manier betekent dat ze beter zijn.

Om eerlijk te zijn weet ik niet eens zeker wat het woord “beter” betekent. Wat ik wel weet is dat speciaal zijn gewoon betekent dat een persoon een verantwoordelijkheid heeft om goed te doen.

Ik denk dat dat de echte reden is dat de meeste Joden zo bang zijn om toe te geven dat er iets inherent krachtigs en goeds aan hen is. Niet omdat ze bang zijn om speciaal te zijn. Maar omdat ze bang zijn om verantwoordelijk te zijn. Het betekent dat ze ineens schuldig zijn als ze vuile tv-programma’s maken die de spirituele sfeer van de wereld bezoedelen. Het betekent dat dingen niet alleen kunnen worden gemaakt voor het plezier of de lol of zelfs “kunst”.

Plotseling kunnen we de wereld niet meer verpesten.

Het interessante is dat de Joden zoveel voor de wereld hebben gedaan op zoveel andere manieren. Ze hebben vooruitgang geboekt op het gebied van burgerrechten; ze hebben geholpen om levens te redden in Darfur, Haïti en zowat overal elders.

Maar dat is niet genoeg. De wereld fysiek repareren is maar de helft van de strijd.

Onze grotere strijd, de hardere strijd, verheft de wereld geestelijk. En dit is wat de mensen die met elke centimeter van hun ziel vechten om te bewijzen dat Joden precies hetzelfde zijn als iedereen, bang voor zijn. Het betekent dat we ons niet langer zomaar kunnen “uitdrukken”. We zullen moeten gaan nadenken over de dingen die we maken en de manier waarop we ons gedragen. Het betekent dat we moeten gaan samenwerken. Het betekent dat we elkaar en onszelf aan een hogere standaard moeten houden.

De tijd is echter gekomen. We hoeven onze naam niet langer te veranderen. We hoeven niet langer als kameleons op te gaan in de rest. We bezitten een heel freaking land.

In plaats daarvan kunnen we trots zijn op wie we zijn, en tegelijkertijd ons bewust zijn van onze enorme verantwoordelijkheid – en kansen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here