De Joodse Lord Dubs roept het VK op om meer ‘verwelkomend’ te zijn voor migranten

0
collage

Dubs, geboren in Praag in het toenmalige Tsjecho-Slowakije, was een van de 669 in Tsjechië wonende, voornamelijk Joodse, kinderen die door de Engelse effectenmakelaar Nicholas Winton, en anderen, van de nazi’s werden gered tussen maart en september 1939 door het zogenaamde Kindertransport.

De vader van Dubs was Joods. Zijn vader was naar Engeland gevlucht op de dag dat de nazi’s in Tsjecho-Slowakije aankwamen en de jonge Alf zou hem op het station van Liverpool Street ontmoeten. Hij zei later dat hij zich duidelijk herinnerde dat hij het station in Praag verliet toen hij zes jaar oud was en dat hij het voedselpakket dat zijn moeder hem gaf de komende twee dagen niet aanraakte. Zijn moeder kreeg in eerste instantie geen visum, maar kon zich kort daarna bij hem en zijn vader in Londen voegen.

Het Labour Hogerhuis lid, die de nazi’s ontvluchtte met het Kindertransport, riep de minister van Binnenlandse Zaken op om een meer verwelkomende houding aan te nemen tegenover migranten, bericht Jewish News.

Labour Hogerhuis lid Lord Dubs heeft het Verenigd Koninkrijk opgeroepen om ‘sympathieker’ te zijn ten opzichte van migrantenkinderen nadat het lichaam van een Soedanese tiener werd ontdekt op een Frans strand.

De 16-jarige Soedanese migrant werd op woensdagochtend dood aangetroffen nadat ambtenaren te horen kregen dat een geïmproviseerde boot op zee was gekapseisd.

Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel, die beloofd heeft de route “af te sluiten”, zei dat de dood “een schokkend en tragisch verlies van een jong leven” was.

“Dit afschuwelijke incident dient als een brute herinnering aan de afschuwelijke criminele bendes en mensensmokkelaars die kwetsbare mensen uitbuiten,” voegde ze eraan toe.

Lord Dubs, die de nazi’s op het Kindertransport ontvluchtte, riep Patel op om een meer gastvrije houding aan te nemen ten opzichte van migranten, in het bijzonder die met familie in het Verenigd Koninkrijk.

Hij voegde eraan toe: “Het is heel eenvoudig, en ik heb een amendement op de immigratiewet. Dat komt eraan in september. Ze hoeft er alleen maar mee in te stemmen, en dan komt het wel goed.”

De Britse minister Priti Patel drong in het geheim aan op hulp voor Al-Qaeda via Israël

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here