Joodse speelgoedfabrikant Hasbro haalt pedo-pop uit de handel na protesten

0

Dit is een van die verhalen waarvan je maag zich omdraait.

We kunnen niet zeker weten wat de bedoelingen waren van de ontwerper van Hasbro’s “Trolls World Tour Giggle and Sing Poppy” pop, maar het feit dat hij uit de schappen wordt gehaald nadat consumenten hebben geklaagd over de plaatsing van een knop waardoor de pop gaat hijgen en “Oooh!” kreunt, moet u zeker aangaan.

De poppen worden nu uit de schappen gehaald nadat een petitie met meer dan 150.000 handtekeningen bezwaar maakte tegen de schijnbare normalisatie van kindermisbruik, namelijk het plaatsen van een knop op het ‘privégedeelte onder haar rok’ van de pop.

Het speelgoed heeft één knop op zijn buik die, wanneer hij wordt ingedrukt, een liedje of zinnen als “Krijg ik een knuffel” triggert? bericht CNN.

Echter, de zeer bizar geplaatste knop die onder de rok die, wanneer hij wordt ingedrukt, geluiden zoals “Whee!” en “Oh!” maakt, heeft alarm veroorzaakt.

Nogal griezelig, merkt de vrouw die de video heeft gemaakt in de tweet hierboven op dat de doos niets zegt over de tweede knop. Ouders zouden deze pop dus gemakkelijk aan hun kinderen kunnen geven zonder zelfs maar te weten wat ze op het punt staan tegen te komen, maar dan merken ze dat hun nieuwe speeltje flirterig hijgt wanneer een knop tussen haar benen wordt ingedrukt.

Dit is absoluut ongepast. “Als je op deze knop drukt op de privé-delen van de pop hijgt en giechelt ze. Dit is niet goed voor een kinderspeeltje! Dit speelgoed moet uit onze winkels worden verwijderd”, staat in de online petitie, die volgens CNN gericht was op Target, Amazon, Walmart en andere grote winkelketens. “Wat zal dit speelgoed onze onschuldige, beïnvloedbare kinderen doen denken? Dat het leuk is als iemand je privé-delen aanraakt? Dat pedofilie en kindermishandeling oké zijn? “, voegt het toe.

Hasbro, echter, vertelde CNN dat het allemaal gewoon een groot misverstand is.

Hasbro’s woordvoerster Julie Duffy vertelde CNN in een verklaring dat “deze functie was ontworpen om te reageren wanneer de pop zat, maar we erkennen dat de plaatsing van de sensor als ongepast kan worden ervaren”.

“Dit was niet opzettelijk en we zijn blij dat we de consumenten een vervangende Poppy pop van dezelfde waarde kunnen aanbieden via ons Consumer Care team. We zijn bezig met het artikel uit de verkoop te halen,” voegde Duffy eraan toe.

Hoeveel volwassenen waren betrokken bij het ontwerp, het testen, de productie en de distributie van dit product? Vond niet één van hen het ongepast om een kinderpop te maken met een knop direct tussen de benen die suggestieve geluiden maakt als er op wordt gedrukt? Vooral in de hedendaagse, sterk geseksualiseerde, post#MeToo wereld?

We kunnen helemaal niets bewijzen, maar dit lijkt ongelooflijk moeilijk te geloven, schrijft de Caldron Pool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here