Israëlische ex-politicus viert dodelijke explosie in Beiroet – Beweert dat het een kernbom was

0

Israëlisch ex-Knesset lid bejubelt Libanon explosie als ‘geschenk van God’.

Voormalig Israëlisch lid van de Knesset Moshe Feiglin juichte de verwoestende explosie van gisteren in Beiroet vrolijk toe als een “geschenk” van God op tijd voor het Joodse festival Tu B’Av, meldt The Middle East Monitor.

Feiglin postte op Facebook dat hij God bedankte dat de dodelijke ontploffing in Beiroet plaatsvond, en beweerde dat het net op tijd was voor Tu B’Av, dat een festival van de liefde is, en in de moderne tijd een romantische Joodse feestdag is geworden om te dansen, bloemen uit te delen en te zingen.

“Vandaag is Tu B’Av, een dag van vreugde, en een ware en grote dank aan G-d en alle genieën en helden echt (!) die voor ons deze prachtige viering ter ere van de dag van de liefde hebben georganiseerd.”

Hij ging verder met speculeren dat de explosie geen ongeluk was, en beweerde dat hij “ervaring” had met explosieven. Hij zei: “Je gelooft toch niet echt dat dit een rommelig brandstofmagazijn was? Ik heb wat ervaring met explosieven. De grootste explosie waar ik aan deelnam was 2,5 ton TNT.”

Hij voegde eraan toe: “Wat we gisteren in de haven van Beiroet zagen, was veel groter. Het vernietigende effect (zonder de straling) was als een kernbom.”


Inmiddels beweert Veterans Today dat het inderdaad een aanval met een kleine tactische Israëlische atoombom was.

Israel Hits Beirut with Nuclear Missile, Trump and Lebanese Govt. Confirm(New Infrared Images from 2 cameras)


In een interview met de lokale radio zei het voormalige Likud Knesset-lid dat hij hoopte dat Israël verantwoordelijk was voor de ontploffing, en dat hij zich er in “verheugde” dat het Beiroet was en niet Tel Aviv.

Hij zei: “Als wij het waren, en ik hoop dat wij het waren, dan moeten we er trots op zijn, en daarmee zullen we een balans van terreur creëren. Door niet te zeggen dat wij het zijn, zetten we onszelf aan de duistere kant van de moraal.”

Hij ging verder: “We mogen ons allemaal verheugen dat het in de haven van Beiroet explodeerde en niet in Tel Aviv.”

Een pakhuis in Beiroet explodeerde op 4 augustus, waarbij duizenden mensen gewond raakten en minstens 100 mensen omkwamen.

De ontploffing werd aanvankelijk toegeschreven aan een lading vuurwerk, maar later bleek het te gaan om 2750 ton zeer explosief ammoniumnitraat in een pakhuis dat in vlammen opging, waardoor de enorme explosie werd veroorzaakt.

Video toont raketaanval Beiroet – President Libanon sluit ‘raket of bom’ niet uit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here