De Zweedse regering rolt een bailout-pakket van 500 miljoen Zweedse kronen (57,5 miljoen dollar) uit om mainstream mediabedrijven, die bijna volledig in Joodse handen zijn, te helpen in het kielzog van het Wuhan-virus.

De financiering is het tweede en groter hulppakket voor de Zweedse mainstream mediabedrijven, meldt Breitbart. Het werd aanvankelijk begin mei voorgesteld, waarbij de Zweedse cultuurminister Amanda Lind nu de voorwaarden voor bedrijven heeft vastgelegd om in aanmerking te komen.

In een persbericht zei de regering dat de steun “wordt ingevoerd door middel van wijzigingen in de verordeningen inzake steunverlening aan de media en in werking zal treden op 13 augustus”. Verschillende media kunnen in aanmerking komen voor de steun, van dagbladen tot websites en van radio- en televisieomroepen, bericht Dagens Media.

Een deel van het reddingsgeld zal gaan naar het verzachten van het verlies aan inkomsten als gevolg van een inzinking in de reclame sinds het begin van de corona-pandemie. Minstens 100 kranten in heel Zweden hebben onlangs de regering om hulp gevraagd vanwege de dalende advertentie-inkomsten.

Joodse media-invloed in Scandinavië

De bailout is niet de eerste keer dat de Zweedse regering de reguliere media miljoenen Zweedse kronen aanbiedt.

Lang voor het Wuhan coronavirus in 2017 heeft de regering 13,5 miljoen kronen (1,6 miljoen dollar) toegekend aan de media om zogenaamd “nepnieuws” te bestrijden in de aanloop naar de nationale verkiezingen van 2018. Vinnova, het Zweedse staatsfonds voor onderzoek en ontwikkeling, zat achter het initiatief.

Vorige maand beschuldigde schrijver Åsa Linderborg de Zweedse media van grote vooringenomenheid. Volgens Linderborg, die vroeger als cultureel redacteur voor de krant Aftonbladet werkte, bestempelden de Zweedse mainstream media met opzet iedereen die kritisch staat tegenover massamigratie als een fascist.

“Iedereen die geen open grenzen wilde of over integratie wilde praten, werd als fascist bestempeld”, aldus Linderborg.

“Het is moeilijke voor cultureel links om progressieve antwoorden te vinden op de thema’s waar de rechtse populisten over willen praten. Dan is het makkelijker om te zeggen: “Daar moeten we niet over praten!” voegde ze eraan toe.

Bonnier versterkt zijn greep op de mediamarkt – de monopolisering van Zweedse media escaleert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here