Noord-Korea is er niks bij – Twitter censureert tweets met links naar BitChute-videodienst er in

0

Video hosting service BitChute heeft Twitter beschuldigd van het censureren van tweets inclusief links naar hun platform, en tal van gebruikers hebben de schijnbare ban ervaren, hoewel de social media app nog niet officieel heeft gereageerd.

“Het lijkt erop dat Twitter is begonnen met het blokkeren van alle tweets die Bitchute-video’s bevatten”, tweette BitChute’s account op vrijdagochtend. Ze moedigden gebruikers aan om ook hun eigen voorbeelden van censuur te delen.

Talloze gebruikers plaatsten vervolgens screenshots dat ze geblokkeerd werden als ze probeerden probeerden links naar video’s op de website te plaatsen, en kregen vervolgens de melding van twitter dat ze materiaal probeerden te plaatsen dat “potentieel schadelijk” was.

Wanneer u probeert een link naar BitChute te plaatsen, zal Twitter een voorbeeld van de tweet aan de gebruiker geven en twee berichten sturen. Een in het rood zegt: “Er is iets misgegaan, maar maak je geen zorgen – laten we het nog een keer proberen.”

Dit bericht is in wezen nutteloos, omdat de “potentieel schadelijke” verklaring opduikt als de gebruiker op “tweet” probeert te drukken.

De Twitter en Twitter Support pagina’s hebben niet officieel gereageerd op de schijnbare censuur, en BitChute heeft gezegd dat ze geen waarschuwing hebben ontvangen over de inhoudelijke blokkade, meldt RT.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here