Halve ton munitie gestolen uit een vrachtwagen in Bromölla: “Genoeg om de misdaad in heel Zweden te leveren”

0

Dinsdagnacht is er een halve ton munitie uit een vrachtwagen gestolen. De politie omschrijft de diefstal als “uiterst zorgwekkend” en wijst erop dat genoeg is om alle criminelen in het hele land te bevoorraden.

Volgens Kristianstadbladet haalden de dieven 52.000 scherpe patronen uit de vrachtwagen die op een parkeerplaats stond bij Bromölla in Skåne. De politie is nu kritisch over hoe die hoeveelheid munitie mag worden vervoerd.
De diefstal moet hebben plaatsgevonden toen de vrachtwagenchauffeur ging slapen. De volgende ochtend ontdekte de chauffeur dat iemand de kap van de vrachtwagen had opengesneden en de lading had gestolen.

Het transport moet namens een Duits bedrijf naar Zweden hebben plaatsgevonden.

De politie is kritisch over het feit dat zoveel munitie op zo’n open en onveilige manier wordt vervoerd.

“We werken er hard aan om te voorkomen dat wapens en munitie bij criminelen terechtkomen. Daarom reageren we op het feit dat het is toegestaan ??om zulke grote hoeveelheden munitie in een gewone vrachtwagen te vervoeren”. 

De politie is een voorlopig onderzoek gestart naar diefstal met verzwarende maatregelen en er zijn momenteel geen verdachten voor het misdrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here