Lampedusa eist de noodtoestand tegen de invasie

Burgemeester van Lampedusa sluit Hotspot af

0

De situatie op Lampedusa komt op zijn kop te staan. Ondertussen zijn er nog eens 250 illegalen aangekomen aan boord van acht boten op het eiland in de Middellandse Zee, dat al uit zijn voegen barst door de massale toestroom van migranten.

Burgemeester roept om de noodtoestand

Burgemeester Salvatore Martello heeft nu de “hotspot” van het eiland gesloten, die momenteel plaats biedt aan 950 mensen. “Je kunt niet duizend mensen in een structuur persen waar eigenlijk maar plaats is voor 95,” legt Martello uit.

“Ik begrijp niet waarom de Italiaanse premier Giuseppe Conte de noodtoestand op het eiland niet heeft afgekondigd. Sinds juli zijn er meer dan 5.000 mensen aangekomen aan boord van 250 boten – meer dan in 2011, toen de regering de noodtoestand op Lampedusa afkondigde”, klaagde Martello volgens Standard. Migranten die Lampedusa bereiken, moeten voortaan in de haven wachten tot ze naar Sicilië worden overgeplaatst meldt Unzensuriert.

Angst voor het Coronavirus

De inwoners van Lampedusa maken zich ook zorgen omdat ze vrezen dat de migranten corona-dragers zijn. De Italiaanse regering wil in ieder geval de migranten die in Zuid-Italië aankomen in de toekomst sneller uitzetten. Deze stap is nodig om de toenemende bewegingen van economische migranten uit Tunesië een halt toe te roepen, kondigde de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese onlangs aan.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken is een leugenaar

Zo berichtte Amalek nota bene gisteren nog:

Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft deze week een verklaring afgelegd: “Autonome landingen aan de Italiaanse kust zijn meer dan vermenigvuldigd in een zeer korte periode.” Dat dat met opzet toegelaten wordt door zijn eigen ministerie vertelt de EU-lakei er niet bij, noch dat onder de huidige regering Salvini zelfs vervolgd wordt omdat hij wel de immigratie stopte, met wetten die nu een voor een door de huidige regering weer het raam uitgegooid worden. De illegale immigratie is onder de huidige Italiaanse regering zelfs verdrievoudigd en dat was nog voor de spectaculaire cijfers van afgelopen week.

Honderden illegale Corona-negers ontsnappen uit quarantainekampen in Italië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here