Nieuw vrijgegeven beelden van arrestatie George Floyd bevestigen dat hij een junk was die zich tegen arrestatie verzette

0

Voor het eerst sinds het incident met George Floyd twee en een halve maand geleden is het publiek eindelijk in staat om volledige, onbelemmerde, ononderbroken body-cam video’s van in totaal 18 minuten te bekijken vanuit het perspectief van de officieren. De beelden bevatten body-cam video’s van de agenten Alex Kueng en Thomas Lane.

Eerder werden zeer beperkte en korte body cam-beelden die voor het publiek werden vrijgegeven, verduisterd door zwarte vlakken en lieten uiteindelijk niets zien. Toen de officieren van justitie enkele weken geleden om de beelden vroegen, kregen zij – en het publiek – louter transcripties. En nu proberen aanklagers de toegang van het publiek en de media tot het proces te blokkeren, bericht WinterWatch.

Maar het lijkt erop dat iemand ergens toegang had tot een compilatievideo van de body cam-beelden en deze naar de Daily Mail heeft gelekt. Het lijkt erop dat de video een bewijsstuk is voor het proces dat moet worden gepresenteerd als onderdeel van de lopende zaak. Iemand heeft het ergens opgenomen op een laptop, dank u wel.

Met de drie video’s die we hieronder hebben ingebed, kunt u als kijker uw eigen oordeel vormen en niet volledig worden onderworpen aan neuro-linguïstische programmeerverhalen. Om ten volle te begrijpen wat er is gebeurd, moet je de 18 minuten durende video (de derde van de drie hieronder) zien.

Een belangrijk detail van de langere video is dat de officier Kueng de naam en de geboortedatum van Floyd om 00:04:10 uur neemt en zijn naam door hun database laat lopen. Natuurlijk zouden ze op dat moment ongetwijfeld hebben ontdekt dat Floyd een strafblad had met gewelddadige overtredingen. Gezien dit feit is de politie opmerkelijk geduldig maar begrijpelijkerwijs voorzichtig in de omgang met deze drugsverslaafde misdadiger. Ras heeft er niets mee te maken.

Gedurende de hele video en tot aan zijn laatste paar minuten, protesteert Floyd, verzet hij zich en raaskalt non-stop. Hij is zo high als een papegaai. En inderdaad, de post-mortem bloedtest toont aan dat hij een zware drugsmisbruiker is.

De engelachtige St. Floyd vertelde de politie dat zijn moeder net is overleden. Ze was al twee jaar dood. Hij zei dat hij te claustrofobisch is om in de politieauto te stappen. Hij zat gewoon in zijn eigen auto. Hij zei dat hij niet kon ademen en ging sterven toen hij nog buiten de politiewagen stond dus lang voordat er een knie in zijn nek zat. Hij herhaalde dat hij niet goed kon ademen voordat hij op de grond lag. Hij vroeg of hij mocht gaan liggen.

Een autopsie uitgevoerd door de Hennepin County medische onderzoeker verklaarde dat er “geen fysieke bevindingen waren die een diagnose van traumatische verstikking of wurging ondersteunen,” maar het concludeerde wel dat Floyd leed aan coronaire hartziekte, hypertensieve hartziekte en hoge bloeddruk. Zeker hielpe  de meth en fentanyl niet bij deze aandoeningen. Hij zei dat hij ook coronavirus had gehad, wat een andere leugen was. Hij loog dat “geen slechte kerel was” ondanks zijn uitgebreide strafblad.

St. Floyd was een hartaanval en/of een drugs-overdosis die er op wachtte om te gebeuren. Verschillende slagaders waren 75% geblokkeerd en één was 90% geblokkeerd. Floyd had ook een vergroot hart – “48% groter dan het zou moeten zijn” – wat een teken is van dreigend hartfalen.

Floyd werkte zichzelf in een staat van ernstige agitatie. In de langere, 18 minuten durende video hoort men de stem van een omstander die Floyd adviseert (@ 00:08:50) om in de politieauto te “stappen”. Om 00:10:00 waarschuwt de omstander Floyd dat hij zichzelf een hartaanval gaat bezorgen. Dat was inderdaad de uitspraak van de lijkschouwer over de doodsoorzaak. Zelfs als hij op de grond ligt, gaat Floyd nog een tijdje door.

Uiteindelijk werd hij wat rustiger en stierf toen inderdaad op een gegeven moment. Om 00:15:10 hoort men agent Lane Chauvin suggereren dat ze hem op zijn zij rollen. Om 00:17:00 vraagt Lane om Floyd op zijn rug te rollen, maar Chauvin houdt vol met de kniehouding. Dit deel van de video onthult een gebrek aan wat ‘zorgplicht’ zou kunnen worden genoemd, maar geen moord. We hebben niets gezien dat strafbaar zou kunnen zijn voor de andere drie agenten.

Hier is de drie minuten durende video – de enige video die we kennen – die Floyd’s gezicht duidelijk laat zien terwijl hij op de grond wordt gehouden. Het zijn beelden van een mobiele telefooncamera van een voorbijganger op het trottoir. Het is deze video die een katalysator was voor de BLM-rellen.

Vervolgens hebben we deze acht minuten durende video van agent Thomas Lane die maandag op Daily Mail verscheen. Deze staat nu ook op LiveLeaks. We linken er naar als een alternatieve bron voor het geval dat de Mail de beelden van het internet verwijdert.

Dus ook hier blijkt dat iemand deze video heeft afgespeeld op een laptop en het scherm van de laptop heeft opgenomen met een mobiele telefooncamera. Vervolgens heeft iemand het gelekt naar Daily Mail. We zijn blij dat het er eindelijk is.

Deze derde video van Alexander Kueng van Daily Mail toont de volledige gebeurtenissen in de aanloop naar Floyd’s arrestatie en de laatste acht minuten van Floyd’s leven – beelden die ontbreken in de acht minuten durende opname hierboven. Waarom zoveel versies? En waarom moest dit pas twee en een halve maand na de gebeurtenis worden uitgelekt?

De procureur-generaal van Minnesota en de Antifa-aanhanger Keith Ellison, die de vervolging leidt, probeerde de body cam-video’s te onderdrukken. Hij voert nu een onderzoek uit naar het lek. Dus bekijk deze video’s nu het nog kan.

Nieuwe informatie over de politie-interventie tegen George Floyd – had een dodelijke dosis Fentanyl in het lichaam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here