Jerusalem Post: Tienduizenden pedofielen zijn elk jaar actief in Israël

0

Tienduizenden pedofielen zijn jaarlijks actief in Israël, wat volgens een Israëlische pedofielenvereniging leidt tot ongeveer 100.000 slachtoffers per jaar, schrijft The Jerusalem Post.

De Matzof Association, een organisatie die actief de berichten over pedofielen in verschillende media bijhoudt en de gegevens maandelijks centraliseert, stelt dat alleen al in juli 22 gevallen van pedofilie in Israël werden gemeld en onder de aandacht van de media werden gebracht. De overgrote meerderheid wordt niet gemeld.

“In Israël werken tienduizenden pedofielen dagelijks zonder enig probleem”, zegt Eliran Malki, hoofd van de vereniging Matzof.

“Ze worden niet afgeschrikt door de politie en zeker niet door de verachtelijke uitspraken die uit de handen van rechters in de verschillende rechtbanken komen,” voegde hij eraan toe, onder verwijzing naar een incident waarbij een bepaalde pedofiel ongestraft door de rechtbank werd vrijgelaten, ondanks het bewijs van duizenden pedofiele items die op zijn computer werden gevonden, aangezien de rechtbank verklaarde dat het “zijn carrière zou schaden”.

De rechtbank telt het aantal slachtoffers niet mee en toont een onevenredig gunstige behandeling van de daders, volgens Malki.

De vereniging verzamelt rapporten van de media om statistieken te kunnen opstellen, aangezien er momenteel geen openbaar register van zedendelinquenten in Israël bestaat.

“Matzof zal deze trends maand na maand blijven rapporteren en volgen. Statistieken vertellen het verhaal van de slachtoffers, en ze zijn het levende bewijs waarom we moeten vechten voor de oprichting van een openbare pedofielen database,” voegde hij eraan toe.

CBS onderzoek: Israël is een toevluchtsoord voor Joodse pedofielen

In juni werden in de media minstens 22 gevallen van pedofiele activiteiten gemeld, waaronder een 26-jarige die onfatsoenlijke daden beging tegen twee broers van zes en acht jaar in een openbaar park in Beersheba; een 40-jarige man die onfatsoenlijke daden beging tegen de 11-jarige dochter van zijn vriendin, terwijl ze nog samenwoonden voordat hij tot zes jaar gevangenisstraf werd veroordeeld; en een 53-jarige die onfatsoenlijke daden beging tegen een zevenjarig meisje – zo gaat de lijst verder.

Een aantal pedofielen in Israël zijn joodse immigranten die volgens een in februari gepubliceerd CBS-rapport hun toevlucht tot het land hebben gezocht in het kader van de wet op de terugkeer.

De CBS-verslaggever sloot zich aan bij Joodse Community Watch (JCW) activisten die op zoek waren naar Jimmy Karow, die in 2000 de VS ontvluchtte na beschuldigd te zijn van het seksueel aanranden van een negenjarig meisje in Oregon. Karow, die door Interpol wordt gezocht, kon in Israël blijven, waar hij zich naar verluidt tussen verschillende joodse gemeenschappen bewoog om niet te worden ontmaskerd.

Het meest opvallende geval in de publieke belangstelling is dat van Malka Leifer, die van 2003 tot 2008 directeur was van de ultra-orthodoxe Adass Israel School in Melbourne. Ze vluchtte naar Israël nadat er beschuldigingen aan het licht kwamen dat ze leerlingen seksueel misbruikte.

Ze heeft de deportatie naar Australië ontweken sinds een formeel verzoek door Israël in 2014 werd ontvangen door het claimen van een geestesziekte. Toen de rechtbank deze claims ongeldig verklaarde, ging Leifer in beroep bij het Hooggerechtshof.

Onlangs, in juli, heeft het Hooggerechtshof een beroep van Leifer gehoord om te proberen het lagere gerechtshof teniet te doen door te concluderen dat ze geestelijk geschikt is voor uitlevering aan Australië.

In mei, na een bijna zes jaar durende juridische saga, oordeelde de rechter van het districtshof van Jeruzalem, Chana Miriam Lomp, dat Leifer geestelijk geschikt was om terecht te staan op 74 punten van seksueel misbruik en verkrachting van minderjarigen.

Australische rechtbank kent $ 800.000 toe aan slachtoffer van Joods-orthodoxe pedofiel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here