Vrouwenprotesten in Lesbos tegen illegale immigranten en NGO’s

0

Op het Griekse eiland Lesbos hebben vrouwen deze week geprotesteerd tegen illegale immigranten uit de hele wereld en hun helpers, de niet-gouvernementele organisaties (NGO’s). “Ze hebben onze menselijkheid en tolerantie uitgebuit,” betreurde een van de demonstranten.

Het gezicht van Lesbos is veranderd

Sinds vijf jaar is het leven op het eiland Lesbos volledig veranderd, zo meldt de Greek City Times. Volgens de krant hebben de inwoners zwaar te lijden onder de toename van de criminaliteit sinds 2015.

In een protestresolutie hebben de vrouwen uit de regio zich uitgesproken tegen de aanwezigheid van de NGO’s, die profiteren van de stroom illegale migranten naar Griekenland ten koste van de bewoners van het eiland. “We zijn hier voor onze kinderen en voor ons thuis”, verklaarden de demonstranten.

Ontheiliging van kerken en boerderijen

Veel inwoners van Lesbos hebben gezien dat huizen, boerderijen en kerken zijn beschadigd door illegale immigranten die zich vrijelijk op het eiland kunnen bewegen. Hun kinderen zouden het eiland verlaten omdat ze geen toekomst voor zichzelf zien, klaagden de moeders.

Volgens Tagesschau.de zitten er op dit moment in totaal nog 15.000 migranten vast in het Moria-kamp in Lesbos. Een half jaar geleden waren er nog 20.000 mensen in de buurt. Volgens de reguliere media hebben al 5.000 illegale immigranten toestemming gekregen om naar het Griekse vasteland te verhuizen.

Lesbos: Bewoners klagen dat immigranten een kerk hebben vernield

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here