Zes Poolse steden die zogenaamde LGBTQ-vrije zones hebben ingevoerd, krijgen van de EU geen subsidies op grond van discriminatie, meldt EU Observer.

In het kader van het EU-programma voor vriendschapsbanden van steden kunnen lokale overheden subsidies tot 25.000 euro ontvangen om bezoekers uit andere gemeenschappen te helpen deel te nemen aan gezamenlijke ontwikkelingsprogramma’s en evenementen die het publieke debat op EU-niveau stimuleren.

Tot nu toe zijn 147 projecten geselecteerd om meer dan 2,3 miljoen euro in het kader van dit financieringsprogramma te ontvangen.

Het besluit van de Commissie om de zes gemeenten uit te sluiten van financiering werd genomen nadat de lokale Poolse autoriteiten niet hadden opgehelderd of de nationale anti-LGTBI-rechtenresoluties de toegang voor sommige burgers onmogelijk maakten.

“Onze verdragen zorgen ervoor dat alle mensen in Europa vrij zijn om te zijn wie ze zijn, te leven waar ze willen, te houden van wie ze willen en zo hoog te streven als ze willen. Ik zal een drijvende kracht blijven achter een gelijkwaardige unie”, aldus de Europese Commissie. President Ursula von der Leyen over de beslissing.

De EU kan beurzen tot ongeveer SEK 250.000 uitdelen aan steden die deelnemen aan het vriendschapsprogramma.

In Polen hebben ongeveer 80 gemeenten, voornamelijk in het oosten van het land, zichzelf ‘vrij van LGBTQ-ideologie’ verklaard, iets waardoor de liberale flikkers in het Westen, alle politici dus, rood aanlopen van marxistische woede.

De Poolse minister van Justitie Zbigniew Ziobro veroordeelt het EU-besluit en beschuldigt de Commissie van discriminatie van Poolse burgers.

“De Unie moet de gelijkheid respecteren van al haar burgers, die het recht hebben om vrij hun mening en overtuiging te vormen”, schreef hij op sociale media.

Eerder deze maand heeft een stad in Nederland de banden met haar zusterstad in Polen verbroken nadat deze zich tot “LGBT-vrije zone” had uitgeroepen.

Nieuwegein, een GroenLinkse hel in de buurt van Utrecht in Midden-Nederland, gaf een verklaring uit waarin het onmiddellijke einde van de vriendschappelijke relatie met de Poolse stad Pulawy werd aangekondigd.

De gemeenteraad van Nieuwegein riep de gemeenteraad op om op 13 juli de banden te verbreken nadat hij op de hoogte was gekomen van recente berichten over de behandeling van leden van de LGBT-gemeenschap in Pulawy.

Meer en meer delen van Polen beloven geen homopropaganda te steunen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here