De strijdkrachten nemen deel aan de zogenaamde “Pride” van dit jaar en beweren dat “diversiteit” Zweden veiliger maakt. Tegelijkertijd is er een foto gepubliceerd met een man die nagellak draagt. ‘Onze kracht zit in onze diversiteit’, stelt de overheid.

De taak van de strijdkrachten is echt om het land te beschermen. Maar in Zweden gaat de autoriteit nog verder en neemt ze deel aan linkse politieke pr-campagnes.

Defensie steunt Pride en beweert dat “diversiteit” binnen de organisatie betekent dat Zweden veiliger wordt.

“De strijdkrachten moeten Zweden uiteindelijk beschermen tegen een gewapende aanval. Een dergelijke situatie zal extreem zijn met hoge eisen aan soldaten, matrozen en commandanten. Dan zijn verschillen, diversiteit en de breedte van verschillende ervaringen een kracht. Het vergroot ons vermogen om onvoorspelbaar te handelen voor aanvallers”, beweren de strijdkrachten.

Dit is wat opperbevelhebber Micael Bydén zegt over waarom de autoriteit deelneemt aan Pride en vindt het belangrijk:

Onze deelname aan Pride is een actieve houding voor de gelijke waarde van mensen en een natuurlijk onderdeel van de verantwoordelijkheid als werkgever voor onze medewerkers en vrijwilligers. De strijdkrachten zijn eenvoudigweg veilig in hun waarden en iedereen die de wil en het vermogen heeft om bij te dragen aan defensie, moet zich welkom voelen. Door deel te nemen aan Pride wil de krijgsmacht haar tolerantie tonen voor de verschillen tussen mensen in het land dat we moeten verdedigen. Daarom zijn we onderdeel van Pride“.

En hij accepteert geen zogenaamde intolerantie binnen de organisatie.

Daarom voert de strijdkrachten een “werknemersonderzoek” uit om de politieke houding van de werknemers te controleren.

“We merken dat er ongewenst gedrag is in de organisatie. Hier wil ik duidelijk zijn; Ik accepteer geen enkele vorm van misbruik of intimidatie – nultolerantie is van toepassing. Zodra bekend wordt dat iemand zich blootgesteld voelt aan ongewenst gedrag, moet het snel en professioneel worden afgehandeld. We moeten altijd handelen, nooit wegkijken. Ik verwacht dat iedereen in de strijdkrachten die verantwoordelijkheid op zich neemt en handelt wanneer iemand onze gedragscode overtreedt. Het is onze gezamenlijke verplichting”, zegt Bydén.

Zweedse leger-leeuw ontmand na protest van de vrouwelijke troepen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here