Twee Syriërs gooien Duitser voor trein – zwaargewond

0

In verband met een moordpoging op het station in Waghäusel, Baden-Württemberg, heeft de politie twee asielzoekers gearresteerd. De twee Syriërs worden er van verdacht een 54-jarige Duitser dinsdagavond zonder reden te hebben aangevallen en hem op de rails te hebben geduwd.

De gruwelijke daad gebeurde al op dinsdagavond rond 18.00 uur. Volgens getuigen werd een man tijdens een ruzie op het spoor geduwd. Hij was door de aanvaller verhinderd om terug op het perron te komen. De 54-jarige Duitser uit Karlsruhe werd uiteindelijk geraakt door een binnenrijdende goederentrein, ondanks dat hij de noodrem in werking had gesteld. Met ernstige verwondingen werd de man door een reddingshelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hij leed aan een breuk van zijn dijbeen, verschillende andere gebroken botten en een diepe vleeswond, maar is niet in gevaar voor zijn leven. Na het misdrijf ontvluchtte de dader het stationsterrein. Hoewel de politie met maximaal 20 patrouillewagens en twee helikopters naar de dader heeft gezocht, kon hij in eerste instantie ontsnappen

Verdachten in hechtenis

Op basis van getuigenverklaringen zijn de twee verdachten woensdag gearresteerd in een accommodatie voor asielzoekers. Volgens de politierapporten van donderdagmiddag zijn ze voor een rechter gebracht die de Syrische broers in voorlopige hechtenis heeft genomen.

Nog maar een jaar geleden veroorzaakte het geval van een achtjarig jongetje nationale afschuw toen hij en zijn moeder voor een aankomende ICE-trein werden geduwd door een 40-jarige Afrikaan op het hoofdstation in Frankfurt am Main. Terwijl de moeder op de laatste seconde in veiligheid wist te komen, werd de jongen overreden door de trein en stierf.

Kort daarvoor had een man uit Kosovo een vrouw voor een trein in Voerde, Noordrijn-Westfalen, geduwd. De 34-jarige moeder raakte dodelijk gewond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here