Pakistan: Man beschuldigd van godslastering doodgeschoten in rechtbank nog tijdens het proces

0

Een man die beschuldigd werd van godslastering onder een omstreden Pakistaanse wet is in stukken geschoten terwijl hij voor de rechter stond. Het is de laatste in een reeks van dergelijke buitengerechtelijke executies in het land.

De Pakistaanse schietgrage dader werd woensdag gearresteerd nadat hij een rechtszaal in de noordwestelijke stad Peshawar was binnengegaan en een andere man die terechtstond voor godslastering had neergeschoten en gedood.

De man die terecht stond werd aangeklaagd omdat hij dacht dat hij de profeet was.

Tahir Ahmad Naseem dacht dat hij de profeet was en nu is hij dood

Hij werd beschuldigd van het beledigen van de Profeet Mohammed, een overtreding die de maximale straf van de dood in het kader van de blasfemiewetten van het land met zich meebrengt.

De verdachte vertelde de politie dat hij opdracht had gekregen om de moord uit te voeren omdat de godslasteraar tot het Ahmadiyya-geloof had behoord, een minderheid die Pakistan in 1974 tot niet-moslims verklaarde omdat zij de stichter, Ghulam Ahmad, als profeet beschouwen. In de orthodoxe islam kunnen er na Mohammed geen profeten meer zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here