Duitse bevolking met een migrantenachtergrond stijgt tot 21 miljoen

0

Duitsland zag de bevolking met een migrantenachtergrond in 2019 met 2,1% toenemen, hoewel het stijgingspercentage het minst snel was sinds 2011. De grootste groep komt uit Turkije, ongeveer een op de drie komt uit de EU.

Het aandeel van mensen met een migrantenachtergrond in Duitsland is vorig jaar gestegen tot 21,2 miljoen, aldus het Bundesamt für Statistik in een rapport van dinsdag. Zij vertegenwoordigen ongeveer 26% van de Duitse bevolking.

Dit cijfer vertegenwoordigt een stijging van 2,1% ten opzichte van het voorgaande jaar, maar het was de langzaamste stijging van het aantal mensen met een migratieachtergrond sinds 2011.

In Duitsland wordt een persoon geacht een ,,migratie-achtergrond” (Migrationshintergrund) te hebben als hij, of ten minste een van zijn ouders, is geboren zonder de Duitse nationaliteit. Geboren worden in Duitsland is geen automatische kwalificatie voor het staatsburgerschap zoals in sommige landen, hoewel in de meeste gevallen een verblijf van acht jaar voldoende is.

Van de 21,2 miljoen mensen met een migrantenachtergrond is iets meer dan de helft als Duitser geboren, wat betekent dat ten minste een van hun ouders Duits staatsburger is geworden of was.

Europeanen vormen de meerderheid

Deutsche Welle, want daar komt dit artikel vandaan, is een staatsmedium en haalt hier een trucje uit; Ze rekenen Turkije bij Europa.

Ongeveer 65% van alle mensen met een migrantenachtergrond komt uit een ander Europees land. Daarvan kwamen ongeveer 7,5 miljoen (35%) mensen met een migrantenachtergrond uit een andere EU-lidstaat.

Aziaten waren goed voor 4,6 miljoen mensen oftewel 22% van alle inwoners met een migrantenachtergrond. Zo’n 3,2 miljoen (15%) kwamen uit het Midden-Oosten en iets minder dan 1 miljoen mensen (5%) hadden hun wortels in Afrika. Iets meer dan een half miljoen mensen (3%) kwamen uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Australië.

De grootste groep, die ongeveer 13% van de mensen met een migrantenachtergrond vormt, is afkomstig uit Turkije. Die van Polen en Rusland volgden respectievelijk.

De locatie varieerde aanzienlijk, waarbij een groter deel van de mensen met een migrantenachtergrond in het westen gegroepeerd was. De noordwestelijke stadstaat Bremen heeft de hoogste cijfers, met 36,5% van de totale bevolking met een migrantenachtergrond. De oostelijke deelstaat Thüringen daarentegen had slechts 7,8%.

Kosten voor asielzoekers drijven Duitsland naar de ondergang – belastingbetalers moeten bloeden

Migranten nog steeds in trek

Petra Bendel, voorzitter van de Raad van deskundigen van de Duitse stichtingen voor integratie en migratie (SVR), zei dat Duitsland ook in het licht van de coronaviruspandemie in de nabije toekomst op migratie zal blijven vertrouwen.

Volgens Bendel is migratie de sleutel tot de oplossing van het probleem van de “demografische krimp”. Ondanks een lichte stijging in de afgelopen jaren heeft Duitsland consequent een van de laagste geboortecijfers ter wereld gehad sinds het einde van de tweede wereldoorlog.

De vergrijzing willen compenseren door immigratie is een piramidespel waarbij steeds meer immigratie nodig is om het werkzame deel van de bevolking op peil te houden doordat ook de immigranten en hun nakomelingen steeds ouder worden in onze moderne samenleving. En omdat ze een lager IQ hebben en lager gekwalificeerd zijn, zijn ze geen aanwinst voor onze kennis-economieën, maar een last. Het enige doel van immigratie is om de oorspronkelijke bevolking te vervangen [en de lonen te drukken].

Maar het onderzoek toonde ook aan dat, nu migranten zich in Duitsland vestigen, velen achterblijven bij de Duitse bevolking met hoogbetaalde banen en kwalificaties.

“Mensen met een migratieachtergrond zijn duidelijk oververtegenwoordigd in schoonmaakwerkzaamheden, opslag, voedselproductie en ouderenzorg”, aldus de voorzitster van de SVR. “In de toekomst zullen we meer geschoolde arbeidskrachten nodig hebben.”

Ja, trut. Precies dat. Ze kunnen alleen banen vervullen die we net zo goed kunnen automatiseren en vervangen door robots. En robots vragen geen uitkeringen aan, bouwen geen moskeeën, en beginnen geen politieke partijen, ze beroven geen weerloze ouderen en vallen onze vrouwen niet lastig op straat.

233.073 Strafbare feiten gepleegd door buitenlanders in Duitsland in 2019

Laten we robots bouwen om domme arbeid te verrichten en onze blanke meisjes vertellen dat het hebben van een gezin hen het grootste geluk bezorgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here