Zuid-Afrika: twee zwarten doodgeschoten na aanval op blanke kerk

0

Zondagochtend werd een kerk in het Zuid-Afrikaanse Wierda Park aangevallen door zwarte rovers. Twee van hen werden doodgeschoten door een gepensioneerde politieagent voordat ze de kans kregen om iemand ernstig te verwonden.

Twee zwarte rovers werden doodgeschoten toen ze zondag de kerk van Querencia Ministries in Wierda Park in Zuid-Afrika bestormden, meldt News 24 . De overvallers hadden tijd om de pastoor Kobus Erasmus en enkele parochianen te slaan en bedreigen voordat de gepensioneerde politieman Pieter van der Westhuizen, broer van rugbylegende Joost van der Westhuizen, reageerde.

De druppel lijkt te zijn geweest toen de overvallers een pistool tegen het hoofd van de voorganger zetten. Van der Westhuizen slaagde erin twee van de overvallers dood te schieten, terwijl een derde gewond ontsnapte.

Niemand in de parochie raakte meer dan licht gewond dankzij de snelle actie van de gepensioneerde politieman.

Tegen Nieuws 24 zegt van der Westhuizens advocaat, dat zijn cliënt nog steeds ‘geschokt’ is door het incident.

“Natuurlijk is het voor iedereen een traumatische ervaring. Hij krijgt al het nodige advies, maar hij lijkt in orde. Hij was 13 jaar politieagent, dus hij heeft de nodige opleiding om met dergelijke situaties om te gaan, maar het is nog steeds een traumatische ervaring voor iedereen”.

Volgens de advocaat ging allemaal om zelfverdediging.

“Ik kan niet op alle details ingaan, maar in dit stadium lijkt het erop dat hij uit zelfverdediging heeft gehandeld. Niet alleen om zichzelf te beschermen, maar ook om de gemeente te beschermen”, zegt en vervolgt de advocaat:

“Pieter heeft gedaan wat nodig was om ieders veiligheid te waarborgen”.

The Rivonia Trial – Het proces dat Zuid-Afrika heeft veranderd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here