DN schrijft vandaag dat Europa en zelfs de wereld “afhankelijk zullen worden van de sterk toegenomen migratie uit Afrika”. Maar de verklaring wordt door critici volledig doorgezaagd, bericht FriaTider.

Het is Dagens Nyheter dat nu een artikel heeft geschreven dat Afrikaanse immigratie “Europa kan redden”.

De krant beweert te verwijzen naar een studie in The Lancet.

Meer specifiek gaat het over immigratie die Europa redt van wat DN de “leeftijdsval” van Europa noemt, wat betekent dat mensen ouder worden.

“De geboortecijfers nemen niet alleen dramatisch af, niet alleen in de westerse wereld, maar ook in Azië en Latijns-Amerika. Op de lange termijn zal de hele wereld afhankelijk zijn van een sterk toegenomen migratie uit Afrika. Vooral uit Nigeria, de regionale reus die China in omvang zal inhalen”, schrijft de krant.

Professor Stein Vollset, die de studie leidde, zegt in DN dat er een sterk verouderingseffect zal zijn met een verminderd aantal valide mensen in de bevolking van landen, behalve in alleen Sub-Sahara Afrika en vooral Nigeria.

Maar niet iedereen is even overtuigd.

“Tegelijkertijd staat de tijd op DN stil. Hoe vaak is dit proefschrift – dat immigratie de bevolkingspiramide redt – inmiddels weerlegd? In plaats van de bevolkingspiramide te redden, is het een piramidespel – waar voortdurend nieuwe immigratie nodig is”, schrijft SvD- leider Ivar Arpi op Twitter.

DN is berucht om een ander vergelijkbaar artikel uit 2014 waarin DN de bewering verspreidde dat “Sandviken jaarlijks meer dan SEK 500 miljoen verdient aan in het buitenland geboren mensen die in de gemeente wonen”.


De hoofdredacteur van Dagens Nyheter is Peter Wolodarski. Voor die tijd maakte hij deel uit van de redactiecommissie van Judisk Krönika (Sweden’s Jewish Chronicle). Dagens Nyheter is eigendom van de Joodse familie Bonnier.

3 REACTIES

  1. Wsar bemoeid dat uitverkoren” volk zich mee? Hun mogen wel voor de camera openijk zeggen, dat blanken slecht zijn en ze vernietigd moeten worden(zelf gezien en gehoord!) maar hebben wij critiek op hun en Israel zijn we rascistisch en zg antisemitisch!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here