Aanklager: Niet crimineel om er op aan te dringen blanke racisten neer te schieten

1

Het is geen misdaad om op te roepen tot het neerschieten van blanke mensen. Dat stelt officier van justitie Mathias Larsson na een vooronderzoek naar een YouTube-profiel dat dreigende anti-blanke berichten verspreidde op sociale media. “Het gaat niet om huidskleur”, zei Mathias Larsson tegen Fria Tider.

Het was in september vorig jaar dat Jesse Ekene Nweke Conable, die zichzelf “JCBUZ” noemt op sociale media, bij de politie werd gemeld voor een video die hij in een besloten groep op Instagram had geüpload, iets waar Samhällsnytt als eerste over rapporteerde.

In de video legt de 22-jarige man, een Nigeriaan die nu Zweeds staatsburger is, verschillende anti-blanke verklaringen af. De groep staat alleen open voor zwarte leden.

“Omdat deze blanken ons als slaven namen, zullen we ze als slaven nemen. We zullen ze nog erger behandelen”, zegt Jesse Ekene Nweke Conable en:

“We nemen hun teven, we nemen hun geld, we zullen eerlijk gezegd het beste ras ooit zijn.

“Black Power ! Black Power !

“Als een of andere blanke of blanke meid verdomme over je praat – nuka. Als ze het over je familie hebben”, schiet ze dan neer.

Het politierapport werd overhandigd aan aanklager Mathias Larsson van Södra Skåne, die een vooronderzoek naar de misdaad inleidde. Maar op 4 juni van dit jaar besloot Larsson het vooronderzoek te beëindigen.

“De verdachte is hierover ondervraagd. Ik denk dat het niet mogelijk is om te bewijzen dat hij de intentie, het inzicht en de intentie had die nodig zijn om het crimineel te maken wat hij heeft gedaan”, legt Mathias Larsson uit aan Fria Tider.

“Er is een uitgebreide hoorzitting met hem geweest en het is het geheel dat hiertoe heeft geleid”.

Denk je dat je een andere beoordeling zou hebben gemaakt als een blanke Zweed een YouTube-video zou hebben gemaakt over het vermoorden van zwarten?

“Nee, dit is niet de huidskleur op zich. Het is deze situatie, en het is precies deze clip en deze informatie die hij heeft verstrekt die tot deze beslissing leidt. Het is dus niet mogelijk om parallellen te trekken over de beoordeling die men in een ander geval zou maken.

“Het gaat niet om huidskleur, dat hij zwart is en zich op deze manier tegen blanken uit.

1 REACTIE

  1. Wéér zo’n kwaaie neger, dan maar al die blanke mannen en vrouwen uitmaken voor racisten, xenofoben ect als men niet voldoet aan de linkse normen en waarden, die decennia lang de gewone burger door zijn strot worden geduwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here