Volle kracht van Polen tegen de EU: Minister van Justitie Zbigniew Ziobro laat zich door Brussel niet dwingen om homohuwelijken bij wet toe te staan.

De EU wil dit afdwingen door middel van een nieuw mechanisme dat de toewijzing van EU-middelen afhankelijk maakt van de naleving van de Brusselse wetgeving. Anders wordt er bezuinigd. Hongarije heeft zijn veto al uitgesproken.

Onaanvaardbare chantage

“Er bestaat een reëel risico dat we in een situatie terechtkomen waarin de EU ons dwingt om zogenaamde homohuwelijken in te voeren met het recht om kinderen te adopteren”, zei hij tegen de media.

Poolse president zweert zich te verzetten tegen “sociale experimenten” die de familie-eenheid ondermijnen

In geen geval kan men hiermee instemmen. Hij zei dat de EU de mogelijkheid wilde creëren om “willekeurige” betalingen ten bedrage van miljarden euro’s te blokkeren. Het feit dat de EU zelf permanent in strijd met haar eigen wetgeving handelt, is echter niet aan de orde. Dat is nu bijvoorbeeld ook het geval bij de huidige begrotingsonderhandelingen, waarbij Brussel het recht op eigen belastinginkomsten wil verwerven, wat volgens het EU-recht niet is toegestaan.

Niet toegestaan in Polen

De Poolse conservatieve Partij voor Recht en Rechtvaardigheid (PiS) zit al vijf jaar in de regering. Huwelijken van homo’s zijn in Polen wettelijk niet toegestaan. President Andrzej Duda (PiS), die onlangs een verkiezing heeft gewonnen tegen zijn links-liberale rivaal, zei al tijdens de verkiezingscampagne dat: hij niet zou instemmen met de adoptie van kinderen door homoseksuele paren. Hij zal ook niet akkoord gaan met scholen die lesgeven over homorechten. De LGBT-gemeenschap (homo’s, lesbiennes, transgenders) klaagde dat ze werd afgeschilderd als “vijand van de staat”.

Onbeminde Visegradlanden

Zoals reeds gemeld, willen met name Nederland en een aantal andere EU-landen het controversiële bestraffingsmechanisme onder het mom van democratie opnemen in het besluit over de begroting voor de komende zeven jaar. Zij beschuldigen vooral Visegradlanden als Polen, de Tsjechische Republiek en Hongarije van het ondermijnen van de “democratische waarden” van de EU. Hiervoor moeten ze gestraft worden met bezuinigingen. Hongarije heeft daarentegen al een veto ingesteld tegen dit mechanisme, waardoor onder andere de voortgang van de huidige begrotingsonderhandelingen wordt geblokkeerd.

Meer en meer delen van Polen beloven geen homopropaganda te steunen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here