Adult Swim is een Amerikaans volwassen georiënteerd nachtelijk programmeerblok van het basiskabelnetwerk Cartoon Network voor kinderen dat geprogrammeerd wordt door de eigen productiestudio, Williams Street, meldt Wikipedia. 

In 2001 debuteerde Adult Swim als de nachtelijke identiteit van Cartoon Network, en werd opgericht als alternatieve programmering tijdens de late nachtelijke uren wanneer het primaire doelpubliek van Cartoon Network, kinderen tussen 7 en 15 jaar, normaal gesproken zou slapen.

De shows van het blok staan bekend om hun seksuele thema’s, openhartige seksuele discussie, naaktheid, sterke taal en grafisch geweld. Veel van de programma’s zijn esthetisch experimenteel, transgressief, geïmproviseerd en surrealistisch van aard. Adult Swim heeft een contract gesloten met verschillende studio’s die bekend staan om hun producties in absurde en schokkende komedie.

Net als bij Cartoon Network bedraagt het bereik van Adult Swim via diverse diensten in totaal 94 miljoen Amerikaanse huishoudens.

Cartoon Network’s originele hoofdprogrammeur, Mike Lazzo, bedacht Adult Swim. Het blok groeide uit eerdere pogingen van Cartoon Network om inhoud uit te zenden die geschikt is voor tieners en jongvolwassenen die misschien na 23 uur ’s avonds naar het kanaal kijken.

Een short gemaakt voor de Adult Swim show “Off The Air – Sound”:

Mike Lazzo, die Adult Swim bedacht is Joods. De show werd gefilmd door Aaron Grasso volgens het YouTube bijschrift.

Volgens de Nederlandse versie van Wikipedia is Cartoon Network eigendom van Turner Broadcasting System. En volgens de Amerikaanse versie van Wikipedia is Cartoon Network eigendom van Warner Bros. Dat is minder tegenstrijdig dan het lijkt. Turners bedrijf Turner Broadcasting System fuseerde in 1996 met Time Warner dat oa. eigenaar is van Warner Bros. CEO van Time Warner is de Joodse Gerald M. Levin. Time Warner onderdeel Warner Bros. dat Adult Swim maakt werd in 1923 opgericht door de Joodse broers HarryAlbertSam, and Jack Warner. De huidige CEO van Warner Bros. is Ann Marie Sarnoff, haar man is Joods.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here