Een Britse liefdadigheidsinstelling voor baarmoederhalskanker stuurde de transgendergemeenschap op Twitter een steunbetuiging, hekelde de hashtag #OnlyFemalesGetCervicalCancer en adviseerde de gemeenschap dat iedereen met een baarmoederhals welkom was, ongeacht de genderidentiteit.

Jo’s Cervical Cancer Trust schreef hun tweet om hun positie te verduidelijken nadat de #OnlyFemalesGetCervicalCancer-hashtag verscheen en begon te trenden op Twitter, waardoor het debat over biologie versus genderidentiteit polariseerde.

In een tweet schreef de liefdadigheidsinstelling: ‘We zijn ons ervan bewust dat een hashtag trending is die de kwestie van genderidentiteit en cervicale gezondheid oproept. Bij Jo’s willen we ervoor zorgen dat iedereen met een baarmoederhals toegang heeft tot de informatie en ondersteuning die ze nodig hebben om #CervicalScreening bij te wonen, ongeacht hun genderidentiteit.”

De tweet zelf bracht veel gebruikers van sociale media verder in verwarring. Sommigen waren met name gefrustreerd door de boodschap, omdat er bezorgdheid bestond over kwetsbare biologische vrouwen.

“Veel van de meest kwetsbare vrouwen in onze samenleving en wereldwijd zijn degenen die niet zullen begrijpen dat ‘iedereen met een baarmoederhals’ op hen van toepassing is. Gefeliciteerd met het feit dat je zo inclusief bent dat je hersenen eruit zijn gevallen,” merkte één persoon op.

LGBT+ nieuwsbron Pink News ondersteunde de boodschap van de liefdadigheidsinstelling, door de originele hashtag te bestempelen als een “walgelijke, transfobische leugen”.

In een artikel met de titel “Grootste liefdadigheidorganisatie voor baarmoederhalskanker in het VK uit walgelijk transfobe leugen ??dat ‘alleen vrouwen baarmoederhalskanker krijgen'” veroordeelde de publicatie de Twitter-campagne die werd beschouwd als niet-inclusief voor transgender en niet-binaire eigenaren van baarmoederhals, en merkte op dat vrouwelijke- transgender mannen en niet-binaire personen beide een baarmoederhals kunnen hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here