Löfven prijst EU-akkoord: “Goed voor Zweden” – Kost maar 390 miljard

0

Hoewel de reacties op sociale media overwegend negatief zijn, beweert de premier dat het allemaal een groot succes is volgens Samnytt

Löfven richt zich net als Rutte ook op de uitgebreide korting van Zweden op de lidmaatschapsbijdrage – wat echter weinig doet, aangezien het EU budget gelijk blijft ondanks het vertrek van Groot-Brittannië en alle landen dus meer bij gaan dragen. En dan komt de gift van 390 miljard aan de uitvreters er nog boven op.

Het verraad van Löfven: 390 miljard euro wordt geleend en gedoneerd

Tijdens de onderhandelingen van gisteravond over het EU-steunpakket gaf Stefan Löfven het volledig op. Zweedse belastingbetalers zullen dus verplicht zijn deel te nemen en 390 miljard EUR aan subsidies uit te keren aan landen met een lagere pensioenleeftijd en lagere belastingen dan zijzelf, schrijft Friatider.

Tijdens de onderhandelingen van vanavond over het torenhoge subsidiepakket van de EU voor Zuid-Europa, heeft Stefan Löfven (premier) zijn eigen woorden verraden over het sparen van Zweedse belastingbetalers en gaf hij zich volledig over. Als gevolg hiervan zal Zweden een aanzienlijk hogere EU-bijdrage betalen – die zal stijgen met 6 miljard SEK tot 45 miljard SEK per jaar – en zal het ook betrokken zijn bij de distributie van een enorme bijdrage van 390 miljard EUR aan Griekenland en Italië en verschillende andere lidstaten.

Zweden heeft al financiële problemen op een aantal gebieden, zoals ouderenzorg, gezondheidszorg, het schoolsysteem, de defensie en de politie, maar zal nu geld lenen, dat vervolgens zal worden toegekend aan “door crisis getroffen” landen met een lagere pensioenleeftijd en lagere belastingen dan de zwaar onder druk staande Zweden.

Stefan Löfven’s eigen woorden vóór de top: “De regering is zeer kritisch over het feit dat maar liefst SEK 5.000 miljard door de EU zal worden geleend en vervolgens aan lidstaten zal worden verstrekt zonder dat er om terugbetaling wordt verzocht, en vervolgens wordt de rekening naar toekomstige belastingbetalers gestuurd “.

Betalen in ruil voor afgedwongen politieke correctheid

De onderhandelaar van Löfven, Paula Carvalho Olovsson, is niettemin voorzichtig positief. Ze wijst erop dat ze ervoor heeft gekozen om de ontvangende landen ertoe aan te zetten “hoge klimaatambities” en “de juiste waarden” te hebben om subsidies te ontvangen.

Zweden wil de bijdrage dus conditioneren zodat politieke correctheid kan worden afgedwongen in landen als Polen en Hongarije. Om dit af te dwingen, gingen ze akkoord met het schenkingsgedeelte.

We krijgen een mechanisme dat betekent dat landen geen geld uit de EU-begroting of uit dit herstelpakket kunnen halen als u de beginselen van de rechtsstaat niet naleeft“, zei Carvalho Olovsson.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here