Zeven Russische senatoren hebben een pakket wetsvoorstellen geïntroduceerd dat het homohuwelijk verbiedt, homoseksuele paren verbiedt om kinderen te adopteren en voorkomt dat mensen trouwen na een geslachtsverandering.

Onder leiding van senator Elena Mizulina, het hoofd van de senaatscommissie voor het actualiseren van de ‘Familiecode’ van het land, volgen de voorstellen in de voetsporen van de Russische grondwetswijzigingen die het huwelijk officieel definieerden als een verbintenis tussen een man en een vrouw.

In maart heeft het Grondwettelijk Hof van het land de wijzigingen als rechtmatig aangemerkt, maar erop aangedrongen dat de verplichting van de staat om de verschillen te respecteren, ook wat betreft de seksuele geaardheid, niet wordt opgeheven.

“Het wetsvoorstel houdt de praktijk van het huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht tegen, evenals degenen die een geslachtsverandering hebben gehad, en verhindert vervolgens dat deze paren kinderen adopteren,” zei Senator Mizulina.

Het voorgestelde wetsvoorstel zou artikel 14 van de Russische ‘Familiecode’ wijzigen, die de redenen bevat waarom iemand niet mag trouwen. Zoals de zaken er nu voorstaan, noemt dit artikel geen twee mensen van hetzelfde geslacht als een belemmering voor het huwelijk. Hoewel het land geen huwelijken tussen personen van hetzelfde geslacht registreert, zijn er in Rusland ten minste twee gevallen geweest waarin gehuwden in het buitenland als koppel werden erkend.

Eerder dit jaar kondigde president Vladimir Poetin aan dat zolang hij de leider van Rusland was er geen “ouder nummer 1” en “ouder nummer 2” zou zijn, maar een “vader” en “moeder”.

Poetin: Geen homohuwelijk in Rusland zolang ik president ben, “er zal papa en mama zijn”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here