Explosie gemeld in Teheran – laatste in een serie van explosies in Iran

0

Iraanse media meldden een explosie in het westen van Teheran in de vroege uren van vrijdagochtend.

Het officiële IRIB-nieuwsagentschap van Iran meldde de ontploffing, onder vermelding van online berichten van bewoners die het geluid van de explosie in de stad hoorden.

Sommige gebieden van Teheran ervoeren stroomonderbrekingen na de ontploffing, zei de Times of Israël.

De explosie kwam nadat een reeks mysterieuze rampen in de afgelopen weken gevoelige Iraanse locaties hadden getroffen, wat leidde tot speculaties dat de incidenten het resultaat zouden kunnen zijn van een sabotagecampagne die door Israël is opgezet.

Huge explosions rock Iran with Revolutionary Guard missile storage sites southwest of Tehran“, volgens de vertaalfunctie van twitter:

Dinsdag heeft een explosie naar verluidt een fabriek ten zuiden van Teheran beschadigd. Zaterdag heeft een explosie naar verluidt een elektriciteitscentrale in de Iraanse stad Ahvaz beschadigd. Een paar uur later zei het Islamic Republic News Agency dat een chloorgaslek in een petrochemisch centrum in het zuidoosten van Iran 70 arbeiders ziek maakte.

Op 2 juli werd de Iraanse nucleaire faciliteit in Natanz door een explosie beschadigd, en een week daarvoor werd een grote explosie in Teheran gevoeld, blijkbaar veroorzaakt door een explosie in het militaire complex van Parchin, waar volgens defensie-analisten een ondergronds tunnelsysteem en raketproductiefaciliteiten zijn gevestigd.

Een inlichtingenfunctionaris uit het Midden-Oosten werd zondag door The New York Times geciteerd toen hij zei dat de brand die een gebouw beschadigde dat gebruikt werd voor de productie van centrifuges in Natanz, werd veroorzaakt door Israël en door een krachtige bom.

Iraanse overheidswoordvoerder Ali Rabiei voegde er tijdens een persconferentie aan toe dat: “De internationale gemeenschap moet reageren en grenzen stellen aan deze gevaarlijke acties van het zionistische regime”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here