Het verbaast niet van de New York Times waarin haatstuk na haatstuk tegen Blanken verschijnt, maar dit is zelfs voor de Times van een bedroevend niveau.

The New York Times meldt dat het zal beginnen met het gebruik van hoofdletters “Black” om mensen en culturen van Afrikaanse afkomst te beschrijven, zowel in de VS als elders.

Een blik op de Board of Directors maakt duidelijk met welke vijand van de Blanken we hier te maken hebben.

Als een van de redenen voert de Times aan dat de Associated Press en andere grote nieuwsorganisaties onlangs ook “Zwart” hebben geadopteerd, wat al lange tijd de voorkeur geniet van veel Afrikaans-Amerikaans supremacistische publicaties.

De nieuwe stijl is ook in overeenstemming met hoe de Times vele andere raciale en etnische termen behandelt: “We hebben onlangs besloten om “Native” en “Indigenous” te kapitaliseren, terwijl andere etnische termen zoals “Aziatisch-Amerikaans” en “Latino” altijd al met hoofdletter waren.”

Met de uitleg van de Times waarom ‘blanken’ met een kleine letter blijft kun je letterlijk geen kant uit. Aan de ene kant zeggen ze dat er vanuit Blanken geen vraag naar is, dat ze geen druk uitgeoefend hebben. Aan de andere kant beweren ze dat degenen die er wel om vragen Blanke supremacisten zijn, en dat dat een reden is om het juist niet te doen.

We will retain lowercase treatment for “white.” While there is an obvious question of parallelism, there has been no comparable movement toward widespread adoption of a new style for “white,” and there is less of a sense that “white” describes a shared culture and history. Moreover, hate groups and white supremacists have long favored the uppercase style, which in itself is reason to avoid it.

Als Blanken er niet om vragen, blijft de Times ‘blank’ met een kleine letter schrijven.

Als Blanken er wel om vragen zijn het supremacisten volgens de Times en blijven ze ‘blank’ ook met een kleine letter schrijven.

Anti-blanke judeo-communistische logica. Iets anders valt er niet van te maken.

Wat er ook nog tussen neus en lippen door in bovenstaande quote staat:

and there is less of a sense that “white” describes a shared culture and history

Blanken hebben ook nog eens geen gedeelde cultuur en geschiedenis. De minachting spat er van af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here