Oprichter van Black Lives Matter zegt: ‘Wij zijn getrainde Marxisten

0

Queer-activist en mede-oprichter van Black Lives Matter heeft gezegd dat de onderliggende ideologie die de beweging aandrijft, het marxisme is.

Patrisse Cullors deed de bekentenis tijdens een interview in 2015, waarin de achtergrond van de beweging werd beschreven nadat de interviewer zijn bezorgdheid had geuit dat Black Lives Matter een duidelijke ideologische structuur mist.

‘We hebben eigenlijk een ideologisch kader’, zei ze. “Ikzelf en Alicia [mede-oprichter] in het bijzonder, we zijn getrainde organisatoren. We zijn getrainde marxisten. We zijn super bedreven in ideologische theorieën.’

Is het een verrassing dat zelfbenoemde marxisten de dood van een zwarte man door toedoen van politieagenten (van wie de helft niet blank was) zouden gebruiken om effectief aan te zetten tot een rassenoorlog? Ondanks het feit dat er geen bewijs is dat de wreedheid van de officier door racisme is ingegeven, is die zonde uitsluitend op basis van de huidskleur van de officier verondersteld.

Kunnen we dit soort zaken echt serieus nemen als ze beweren antiracisten te zijn en toch een bepaalde zonde toekennen op basis van niets anders dan het “ras” van die persoon? Dat is de definitie van racisme. Maar het is hier dat het marxisme gedijt omdat het marxisme de politiek van de verdeeldheid is.

Welke vorm het ook aanneemt, of het nu Klassiek Marxisme of Cultureel Marxisme is, het is noodzakelijkerwijs verdeeldheid zaaiend. Waar het Klassiek Marxisme zich bezighield met de klassenstrijd tussen de rijke en de werkende klasse, verschuift het Cultureel Marxisme de aandacht naar vermeende conflicten tussen de geprivilegieerde culturele onderdrukkers en de achtergestelde onderdrukten.

Of iemand onderdrukt wordt of een onderdrukker is, hangt af van bepaalde aspecten van de identiteit van het individu, zoals huidskleur, seksuele voorkeur, geslacht, familie, etniciteit, cultuur en religie.

Hoewel we geneigd zijn om degenen die spreken over rechtvaardigheid voor de onderdrukten te steunen, is het belangrijk om op te merken dat snode bewegingen zich vaak verschuilen achter de meer aansprekende taal van de sociale rechtvaardigheid. Maar een kwaadaardige ideologie wordt niet minder kwaadaardig als ze gehuld is in de taal van gerechtigheid. Het wordt hypocrisie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here