Ook het EU-lid Roemenië is niet bereid om ten koste van alles de beproefde ‘Europese waarden’ te steunen. Het parlement in Boekarest heeft nu een wet aangenomen die in de toekomst curricula in genderstudies op scholen en universiteiten in het land zal verbieden.

Zuerst bericht dat de betrokken minderheden prompt met luidruchtig protest reageerden. Er waren demonstraties buiten het presidentiële paleis in Boekarest.

De wet is ook bekritiseerd door verschillende Roemeense universiteiten en studentenorganisaties, die de wet zien als een aanval op de academische vrijheden en de mensenrechten.

Buurland Hongarije heeft al in 2018 een soortgelijke wet aangenomen, die de accreditatie en financiering van “genderstudies” op universitair niveau heeft afgeschaft. In Hongarije is het sinds enige tijd ook officieel verboden voor “transgenders” om in officiële documenten van geslacht te veranderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here