Noors parlementslid vraagt om ‘Volledige stopzetting van de immigratie uit niet-westerse landen’

0

In de woorden van Christian Tybring-Gjedde parlementslid voor de Vooruitgangspartij moet Noorwegen “de niet-westerse immigratie volledig stopzetten”.

Volgens Tybring-Gjedde, een van de belangrijkste politici van de partij, die voorheen immigratie de belangrijkste kwestie voor Noorwegen noemde, heeft de partij een nieuw beleid nodig.

Na de recente resolutie van het Oslo-hoofdstuk van de Vooruitgangspartij , die tot doel had van Noorwegen een “baken van patriottisme in de wereld” te maken, riep zijn zwaargewicht Christian Tybring-Gjedde de mensen op om te stemmen over immigratie.

“Liberalisme is een dode ideologie. Laten we de utopische ideologie in de lade leggen en proberen het dagelijks leven voor de meeste mensen beter te maken. We hebben een nieuw beleid nodig. We moeten praten zoals de meeste mensen het begrijpen. Wij moeten een beleid voor de nieuwe era tot stand brengen,” aldus bovengenoemde Tybring-Gjedde, die door nieuwsportaal Resett wordt geciteerd.

Tybring-Gjedde benadrukte dat het belangrijk is dat Noorwegen een baken wordt in Europa, waar de EU, zo stelde hij vast, in veel opzichten heeft gefaald.

“We willen duidelijk zijn dat de klimaatverandering niet door de mens wordt veroorzaakt en we willen de niet-westerse immigratie een halt toeroepen”, aldus Tybring-Gjedde.

Hij wil in het bijzonder dat de Vooruitgangspartij de mensen laat stemmen over immigratie.

“Ik wil een referendum over immigratie; het staat niet in de resolutie, maar het zal de volgende stap voor mij zijn,” voegde hij eraan toe.

Tybring-Gjedde werd gesteund door collega-partijleden.

“We moeten Noorwegen en het Noorse volk op de eerste plaats zetten. Dat is wat de mensen verwachten,” zei Geir Ugland Jacobsen.

Siv Jensen

De nieuwe resolutie van de Vooruitgangspartij zegt dat de partij moet voortbouwen op patriottisme en de natiestaat moet beschermen. Partijleider Siv Jensen stemde tegen de resolutie, maar de meerderheid in haar eigen provincie wilde blijkbaar dat Noorwegen een “vaderlandslievend baken” zou worden.

“De Vooruitgangspartij heeft zichzelf altijd gedefinieerd als een rechtse partij. We moeten dus een keuze maken: moeten we deel uitmaken van Europa en de nieuwe rechtervleugel van de Verenigde Staten, en een baken worden voor patriottische kiezers, of moeten we deel uitmaken van de liberaal/sociale democratische partijflora zoals de conservatieven [de voormalige bondgenoten van Progress] en vechten voor dezelfde kiezers als alle anderen”, aldus de resolutie.

De eurosceptische Vooruitgangspartij steunt individuele vrijheden, lage belastingen en een kleine overheid, terwijl zij aandringt op een rigide immigratiebeleid en traditionele waarden. Met 15,3 procent van de stemmen is zij de op twee na grootste partij van het land.

Tot medio januari van dit jaar was het een belangrijk onderdeel van de centrumrechtse coalitie onder leiding van de conservatieven. De Vooruitgangspartij verliet echter de regering na haar besluit om een Pakistaans-Noorse ISIS-weduwe te repatriëren.

Siv Jensen noemde het “de laatste druppel” en stelde dat de partij beter af zou zijn in de oppositie om onnodige compromissen te voorkomen.

‘Beacon of Patriotism’: Norwegian MP Wants Referendum on Immigration

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here