Arabier ontvoerde en martelde krantenbezorger – Wordt veroordeeld tot zorg

0

De Arabier die in Kristianstad een krantenbezorger heeft ontvoerd en gemarteld, vermijdt deportatie. In plaats daarvan wordt hij alleen veroordeeld tot forensische psychiatrische zorg.

Op 12 augustus 2019 ontvoerde een 25-jarige Syriër een krantenbezorger in Kristianstad met een mes. In het Syrische appartement werd de krantenman, die gedwongen werd om drugs te gebruiken en alcohol te drinken en over het hele lichaam gestoken en gemarteld.

Het slachtoffer wist via het balkon te ontsnappen naar het dak van het flatgebouw, waar hij werd achtervolgd door de 25-jarige. De twee mannen – die naakt en bebloed waren – werden ontdekt door getuigen die de politie waarschuwden.

De verdediging van de dader beweerde in het proces dat de man geloofde dat hij in een noodgeval verkeerde, waar hij “gedwongen werd om boze geesten uit te drijven” bij de krantenbezorger.

De rechtbank van Kristianstad is van mening dat de Syriër leed aan een ernstige psychische stoornis en dat dit absoluut cruciaal was voor de daad en dat hij een “extreem hoge behoefte aan psychiatrische zorg” heeft.

De rechtbank wijst er ook op dat de man weliswaar drugs heeft gebruikt in verband met de daad, maar dat zijn psychotische toestand niet aan hemzelf te wijten is.

De 25-jarige Syrische wordt niet gedeporteerd – iets waar de aanklager om heeft gevraagd – maar zal alleen worden veroordeeld voor ernstig misbruik, mensenhandel, ernstige huisvrede en drugsdelicten voor forensische psychiatrische zorg.

Förde bort och knivhögg tidningsbud – döms till vård

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here