ABC News suggereert dat het tijd is om de menstruatie los te koppelen van vrouwelijkheid omdat mannen ook ongesteld worden.

In een stuk dat gisteren werd gepubliceerd, introduceerde de door de belastingbetaler gefinancierde nationale omroep lezers bij Lily Harrison, oprichter van Period Pack.

Volgens het stuk is het doel van Period Pack om “menstruatie-ongelijkheid te verminderen” door het verstrekken van menstruatie-producten aan “mensen van alle geslachten”, omdat “vrouwen niet de enige mensen zijn die menstrueren”.

Onder de kop “The backlash to inclusivity was real“, vertelde mevrouw Harrison hoe verbaasd ze was toen ze ontdekte dat mensen in haar eigen gemeenschap dachten dat “alleen vrouwen kunnen menstrueren en dat als je niet menstrueert, je geen vrouw bent…”

Mevrouw Harrison beschrijft deze visie als “een zeer nauwe manier van kijken naar de dingen,” gezien het spectrum van de gender-identiteiten.

“Je vrouwelijkheid en je identiteit is zoveel meer dan of je wel of niet bloedt,” zei ze tegen het ABC.

ABC sprak ook met Rory Blundell, die de projectmedewerker van het jeugdproject bij Zoe Belle Gender Collective zou zijn. Blundell legde uit dat periodes erger zijn voor transgenders vanwege het verband dat vaak wordt gelegd tussen menstruatie en vrouwelijkheid.

ABC vroeg Blundell wat er gedaan moet worden om de op geslacht gebaseerde stigma’s rond periodes uit te wissen. Blundell zei dat de taal eerst moet veranderen. In plaats van te zeggen “vrouwelijke hygiëneproducten, noem ze gewoon maandverband en tampons.” Zeg niet “vrouwelijk voortplantingssysteem” als je “baarmoederhals” en “eierstokken” kunt zeggen.

Blundell zei ook dat bedrijven achter menstruatie-producten een rol te spelen hebben en stelde voor dat merken het roze van verpakkingen verwijderen omdat dat menstruatie aan het vrouwelijk geslacht koppelt.

Hierachter gaat het idee schuil dat het geslacht van een persoon niet door vaste biologische factoren wordt bepaald. Hoewel een vrouw biologisch vrouwelijk geboren kan worden, wordt haar geslacht uiteindelijk bepaald door haar zelf-identificatie. Als ze gelooft dat ze niet langer een vrouw is, wordt van anderen verwacht dat ze haar biologie uit de weg ruimen en de identiteit van haar keuze bevestigen.

ABC: “Women aren’t the only ones who menstruate”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here