De Russische president, Vladimir Poetin heeft gezworen de traditionele familiewaarden te verdedigen zolang hij de leider van het land is.

De president heeft donderdag in Moskou de opmerkingen gemaakt tijdens een vergadering met een door het Kremlin benoemde commissie om de grondwetswijzigingen te bespreken.

“Een huwelijk is een verbintenis van een man en een vrouw,” zei Poetin. “Dit is het juiste idee en het moet worden gesteund. We hoeven alleen maar na te denken over hoe het te formuleren en waar.

“Wat ‘ouder nummer 1’ en ‘ouder nummer 2’ betreft, heb ik hier al publiekelijk over gesproken en ik zal het nog eens herhalen: zolang ik president ben, zal dit niet gebeuren. Er zal papa en mama zijn,” zei Poetin.

https://www.youtube.com/watch?v=8f_oZfoHQTs&feature=emb_logo

In 2013 heeft Poetin een wetsvoorstel ondertekend dat de openbare bevordering van homoseksualiteit in Rusland verbiedt. De federale wet is getiteld, “Doel van het beschermen van kinderen tegen informatie die pleit voor een ontkenning van de traditionele gezinswaarden”. De wet wordt ook wel de “Gay Propaganda Wet” genoemd.

Volgens Reuters heeft Poetin zich tijdens zijn twee decennia in het Kremlin nauw verbonden met de Orthodoxe Kerk. Ook heeft hij getracht afstand te nemen van de liberale westerse waarden, waaronder de houding ten opzichte van homoseksualiteit en gender-fluïditeit.

Putin says, no same-sex marriage in Russia as long as I’m president, “there will be dad and mum”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here