Een veroordeelde pedofiel die maar liefst 15 jonge kinderen van beide geslachten heeft misbruikt, is in Iowa uit de gevangenis vrijgelaten nadat hij een geslachtsverandering had ondergaan en een vrouw was geworden.

Volgens de procureur-generaal van Iowa is de transgendercrimineel geen bedreiging meer voor kinderen omdat ze andere hormonen hebben.

De Storm Lake Times meldde dat Joseph Matthew Smith, een 23-jarige die in 2014 werd veroordeeld voor het molesteren van een medestudent van MCS, volgens een door de staat opgesteld rapport ook tot 15 jonge kinderen heeft gemolesteerd.

“Een voorlopig rapport opgesteld door de staatsexpert, Dr. Jeffrey Davis, zegt dat Smith maar liefst 15 slachtoffers heeft gemolesteerd, variërend van 1 tot 13 jaar, voordat hij in december 2015 tot gevangenisstraf werd veroordeeld,” rapporteerde The Storm Lake Times.

“Het rapport vond dat de kans op recidive binnen vijf jaar na vrijlating meer dan 20% bedroeg omdat de slachtoffers van beide geslachten waren, en omdat Smith jonger was dan 25 jaar en nooit een langdurige relatie had.”

“Mr. Smith heeft geen intieme relatie gehad”, aldus het regeringsrapport. “Zijn seksuele ontmoetingen lijken vooral te bestaan uit mishandeling, inclusief zijn eigen mishandeling door meerdere daders, of de mishandeling door hem van zijn slachtoffers.”

“De Iowa Sex Offender Registry toont aan dat Smith werd veroordeeld voor 2e graad seksueel misbruik tegen een vrouwelijk slachtoffer in 2012, en wellustig handelen met een kind tegen een mannelijk slachtoffer in 2014,” rapporteerde The Blaze. “Het register geeft de leeftijd van het slachtoffer niet aan, ze staan op de lijst van kinderen onder de 13 jaar.”

Smith kreeg de afgelopen twee jaar een transgenderbehandeling in Newton Correctional Facility en begon vrouwelijke voornaamwoorden te gebruiken.

We geloven niet dat we voldoende bewijs hebben om te bewijzen dat Josie Smith een grote kans heeft om te recidiveren,” zei Iowa AG woordvoerder Lynn Hicks. “Josie Smith zal worden onderworpen aan strikte zedendelinquent rapportage vereist van degenen die deze misdaden begaan. Ze zullen onderworpen zijn aan toezicht voor de rest van hun leven.”

Judge Allows Convicted Pedophile To Leave Prison After He Becomes a Transgender Woman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here