Achttien joodse organisaties riepen het Congres op een wetsvoorstel te steunen om een ??eind te maken aan het uitvoerend bevel van president Donald Trump dat burgers van bepaalde overwegend islamitische landen verbiedt in te reizen.

Op woensdag introduceerden Sen. Chris Coons (D) en Rep. Judy Chu (D) wetsvoorstellen in respectievelijk de Senaat en het Huis om drie versies van het reisverbod van de president in te trekken. De huidige versie plaatst toegangsbeperkingen voor burgers van Iran, Libië, Noord-Korea, Syrië, Venezuela, Somalië en Jemen.

HIAS, een voorstander van immigranten en een hulpgroep die voorheen bekend stond als de Hebreeuwse Immigrant Aid Society, organiseerde de brief die woensdag naar leden van het Congres was gestuurd.

“We staan ??solidair met onze moslimburen en ter ondersteuning van vluchtelingen en asielzoekers uit de hele wereld”, luidt de brief. “Als Amerikaanse joden zijn we trots op de nalatenschap van ons land als een plek die mensen verwelkomt die gedwongen zijn hun thuisland te ontvluchten op zoek naar veiligheid.”

Onder de ondertekenaars zijn officiële groepen die de hervormde, conservatieve en reconstructieve joodse denominaties vertegenwoordigen en de orthodoxe organisatie voor sociale rechtvaardigheid Uri L’Tzedek. American Jewish World Service, de Anti-Defamation League, J Street en de National Council of Jewish Women ondertekenden ook.

Vorig jaar bevestigde het Hooggerechtshof het uitvoerende bevel van Trump om een reisverbod uit te vaardigen vanuit verschillende moslimmeerderheidslanden, een besluit dat werd bekritiseerd door grote joodse organisaties. Trump had al twee keer eerder soortgelijke verboden uitgevaardigd, maar deze werden geblokkeerd door lagere rechtbanken.


*Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Fenixx op april 13, 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here