De Hebreeuwse Immigrant Aid Society (HIAS) organisatie – doelwit van de Pittsburgh Synagoge Schutter Robert Bowers – werkt fulltime om valse vluchtelingen naar Amerika en Europa te brengen, terwijl ze tegelijkertijd helpt om hen uit Israël te verdrijven en naar blanke landen te verschepen, zo laat een overzicht van de activiteiten van die organisatie zien.

Volgens de HIAS-website, zei die organisatie dat “HIAS de meest kwetsbare vluchtelingen van alle religies en etniciteiten van over de hele wereld blijft hervestigen. In de VS werken we samen met lokale maatschappelijke organisaties in het hele land om vluchtelingen op te vangen en hen te helpen integreren in hun gemeenschap en een nieuw leven op te bouwen”.

In 2015 organiseerde HIAS een petitiebrief die naar het Witte Huis werd gestuurd en waarin Amerika werd aangespoord om moslim “vluchtelingen” op te nemen – die werd ondertekend door ten minste 1216 rabbijnen van alle joodse denominaties, pochte de joodse organisatie trots.

Ook in 2015 was HIAS een van de belangrijkste joodse organisaties in Amerika die publiekelijk eiste dat Amerika zijn deuren zou openen voor honderdduizenden moslim “vluchtelingen” – terwijl het tegelijkertijd de alleen-voor-Joden-staat Israël steunt die alle “vluchtelingen” de toegang tot het land heeft ontzegd.

The Jewish Telegraphic Agency (JTA) heeft gemeld dat elf joodse groepen (waaronder the Union for Reform Judaism, the Orthodox Union, the Rabbinical Assembly, the Hebrew Immigrant Aid Society HIAS, the National Council of Jewish Women, the Anti-Defamation League en the American Jewish Committee, the Jewish Council for Public Affairs, de overkoepelende instantie voor joodse publieke beleidsgroepen, en vele anderen) er formeel bij het Congres op hebben aangedrongen om “geen plannen terug te draaien om Syrische vluchtelingen naar de Verenigde Staten op te nemen”.

Uit een interview in 2016 van Times of Israel met de vice-president van HIAS, Rabbi Jennie Rosenn, bleek dat HIAS “vluchtelingen een verscheidenheid aan gratis diensten aanbiedt, waaronder juridische bijstand voor het verkrijgen van hun rechten en voor hervestiging,” en Rosenn is de “rabbi die de Amerikaanse Joden oproept voor de wereldwijde zaak van vluchtelingen”.

In juni 2017 kondigde HIAS aan – tijdens een demonstratie door zijn activisten voor het Witte Huis – dat het “een eiser” was in de rechtszaak tegen de order van Trump die vluchtelingen uit bepaalde moslimstaten verbood.

Volgens een artikel gepubliceerd in the Jewish Telegraphic Agency over HIAS, getiteld “Deze 136-jarige Joodse vluchtelingenorganisatie heeft een nieuwe missie in het Trump-tijdperk: ‘terug vechten’, staat de Joodse groep als “een aanklager” in een nieuwe rechtszaak tegen het bevel van Trump om vluchtelingen uit bepaalde moslimstaten te verbieden.

“Vijf maanden later is dat lawaai alleen maar toegenomen. Meer dan een eeuw oud, heeft HIAS haar activistische profiel dit jaar hoger zien stijgen dan misschien wel op enig moment in haar geschiedenis,” vervolgde de JTA.

HIAS-directeur Mark Hetfield zei dat zijn organisatie “duizenden mensen op straat had laten demonstreren en honderden synagogen had georganiseerd om te lobbyen bij het congres. En het staat op het punt om voor het Hooggerechtshof te staan ??als een aanklager in een rechtszaak die de tweede versie van het verbod van Trump, die twee rechters in maart blokkeerden, betwistte. En het hervestigt nog steeds vluchtelingen”. 

In oktober 2017 viel HIAS de tweede “vluchteling” screening aankondiging van Donald Trump aan.

HIAS’ president Hetfield zei dat de “VS het hervestigingsprogramma voor vluchtelingen decimeren in een tijd van ongekende wereldwijde nood”.

“In reactie hier op riepen HIAS en andere belangengroepen nu het Congres op om in te stappen het humanitaire leiderschap van Amerika opnieuw te bevestigen. Voor de aanhangers van HIAS in de Amerikaans-Joodse gemeenschap blijft de oproep om te verwelkomen van het grootste belang. 380 congregaties hebben zich aangesloten bij de HIAS Welcome Campaign, een nationaal netwerk van lokale gemeenschappen die pleiten voor directe hulp bij de hervestiging van vluchtelingen”.

HIAS is ook actief in het importeren van valse vluchtelingen in Europa. In januari 2018 kondigden HIAS en Islamic Relief USA een nieuw gezamenlijk initiatief aan in Griekenland om niet-blanke indringers te helpen “asiel” te krijgen in Europa.

Volgens een gezamenlijk persbericht van the Muslim Islamic Relief USA (IRUSA) en HIAS hebben de twee groepen “een gezamenlijk initiatief aangekondigd om juridische diensten te verlenen” aan de indringers in Griekenland die proberen West-Europa binnen te komen.

HIAS is een officieel lid van de Conferentie van voorzitters van grote joodse organisaties – een van de machtigste lobby’s van de staat Israël in Amerika.

Ze hebben een organisatie van voorzitters van organisaties … Wie niet ?

De Conferentie van voorzitters van grote Amerikaanse joodse organisaties is ondubbelzinnig toegewijd aan Israël, zoals blijkt uit hun ontvangst van een ’70-jarige jubileumonderscheiding die de bijdrage erkent van Amerikaans-Joodse organisaties aan Israël, de relatie VS-Israël en versterking van de banden tussen de volkeren van de twee landen. ”

Zoals nu bekend is, heeft Israël geweigerd om één enkele “Syrische” vluchteling op te nemen en blijft het alle Afrikaanse en andere niet-Joodse indringers actief uit Israël deporteren.

In 2016 kondigde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zijn voornemen aan om “heel Israël te omringen met een hek” om de Joodse staat te beschermen tegen Arabische “wilde beesten”.

Hoewel HIAS veel te zeggen heeft over Trump’s beperkingen op “vluchtelingen” die de VS binnenkomen, was deze joodse organisatie vreemd genoeg stil over de weigering van hun eigen natie om “vluchtelingen” op te nemen.

Tot slot heeft HIAS een kantoor in Israël dat het gebruikt om alleen Jodenimmigratie naar Israël te vergemakkelijken, en in 2017 kondigde het trots aan dat het een programma heeft om niet-Joodse “asielzoekers” uit de derde wereld in Israël te helpen “de mogelijkheden voor gezinshereniging in andere landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Italië, Australië, Zwitserland en Zweden te evalueren” – met andere woorden, om niet-Joodse illegale indringers uit Israël te halen en naar blanke landen te sturen.

* Duidelijk in verlegenheid gebracht door de openlijke erkenning dat HIAS nepvluchtelingen rechtstreeks van Israel naar blanke landen brengt, werden de woorden “de mogelijkheden voor gezinshereniging in andere landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Italië, Australië, Zwitserland en Zweden te evalueren” – in 2018 veranderd in “HIAS vergemakkelijkt ook de hervestiging van sommige gevallen om toegang te krijgen tot veiligheid buiten Israël.”


*Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Fenixx op november 8, 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here