In 1989 viel de muur en een jaar later werd Duitsland herenigd, zo leren we op school en in de krant.

Heel Duitsland ? Nee, niet heel Duitsland. We leren dat Oost-Duitsland weer bij West-Duitsland kwam. In werkelijkheid kwam alleen Midden-Duitsland weer bij West-Duitsland. En Oost-Duitsland ligt tegenwoordig in Polen en Rusland.

En dan wordt Sudetenland op deze afbeelding nog weggelaten. Het was officieel nooit deel van het Duitse Rijk, maar de bevolkingssamenstelling vóór de judeo-sovjet etnische zuiveringen is onweerlegbaar. Al dient het wel als zodanig beschouwd te worden als deel van het Habsburgse Oostenrijk-Hongarije gezien Oostenrijk’s status als een historisch Duitse provincie.

Toen in 43/44 bleek dat de Russen in staat waren om de Duitsers op te rollen kregen de Amerikanen in ene haast en begonnen eindelijk werk te maken van de oorlog tegen den Duitser die ze het grootste deel van de oorlog volop gesteund hadden, want den Rus moest stuk en eigenlijk het liefst heel Europa minus de Britten. Het was gewoon business, maar niet de bedoeling dat de Russen zouden winnen.

Veel Duitse bedrijven die onmisbaar waren voor de Duitse oorlogsindustrie waren voor een habbekrats in Amerikaanse handen beland, nadat het land door de opgelegde bepalingen in het Verdrag van Versailles, de crisis van ”29 en de Weimar republiek aan de rand van de afgrond gebracht was. Terwijl Duitsland in 1916 de oorlog al gewonnen had, het Russische leger deserteerde, het Italiaanse was als altijd ingestort, het Franse was aan het muiten geslagen nadat er 600.000 dood lagen bij de Somme en Engeland afgesloten was van de buitenwereld en geen nieuwe munitie of voedsel meer kreeg omdat de Duitsers duikboten bleken te hebben waar nog nooit iemand van gehoord had. Er was geen schot gelost op Duitse bodem en geen buitenlandse soldaat had voet gezet op Duitse bodem. Toch bood Duitsland vrede aan. Het mocht niet zijn. ‘Iemand’ haalde de Engelsen over door te vechten en beloofde de Amerikanen in te schakelen, en zo geschiedde. ‘Iemand’ kreeg in ruil de Balfour-Declaration, en het Verdrag van Versailles was bedoeld om Duitsland voorgoed te slopen en leeg te roven.

Zo werd Opel van General Motors. Wij hebben daar hier een leuk stukje over staan.

In 1898 produceert de familie Opel haar eerste auto. Tijdens de crisis van de jaren dertig wordt het bedrijf verkocht aan General Motors dat in die periode ook de complete Amerikaanse vervoersinfrastructuur opkoopt en naar de sloop brengt, zodat mensen wel gedwongen waren om hun auto’s te kopen. Bussen, trams en treinen reden niet meer. Het was de Amerikaanse eigenaar van Opel dat 130.000 Blitz trucks bouwde voor het nazi-regime.

En pas in 2009 verkoopt het Amerikaanse congres, dan eigenaar van GM, Opel aan Frankrijk om de Duitsers te pesten.

Wat voor Opel gold, gold voor veel meer Duitse bedrijven.

Driftige afspraken in Jalta en de race naar Berlijn. De rest is bekend, de geallieerden waren nipt op tijd om West-Berlijn te bezetten, maar het omliggende land zou de komende decennia onder Sovjet invloed staan. Er kwam een luchtbrug en een muur. De Sovjets trokken nieuwe staatsgrenzen voor Polen en de DDR, waarbij Polen een stuk Duitsland kreeg en Rusland, winnaar in de oorlog tenslotte, een stuk Polen. Niks nieuws, want Polen is door de eeuwen heen altijd heen en weer geschopt.

Tot 1871 bestond Duitsland uit talloze keizerrijkjes, dat was een uitvloeisel van het ‘Heilige Roomse Rijk’. Het was vanuit Pruisen dat die eenwording in gang gezet werd. Dat Pruisen, van onmetelijke betekenis voor Duitsland, ligt tegenwoordig in Polen.

Een kaartje om aan te geven dat cultuurgrenzen/volksgrenzen sterker zijn dan arbitrair getrokken staatsgrenzen:

Toen de Sovjet-Unie instortte en er nieuwe grenzen getrokken werden en er over de Duitse ‘eenwording’ onderhandeld werd, gaf Gorbatsjov aan er geen probleem mee te hebben als ook Pruisen weer bij Duitsland zou komen.

Toch is dat ergens in het onderhandelingsproces gesaboteerd, verboden, whatever, het ging niet door uiteindelijk. De Poolse grenzen bleven zoals ten tijde van het Warschau-Pact.

Tijdens de onderhandelingen tussen Kohl en Gorbatsjov gaf Duitsland een forse troepenreductie toe en betaalde ruimhartig voor de kosten van de Russische troepenterugtrekking van het naar geld snakkende Rusland. Duitsland draaide op voor een Amerikaans belang.

Gorbatsjov kreeg de garantie dat de NAVO niet verder naar het Oosten op zou trekken en die afspraak is aan alle kanten geschonden. Terwijl Rusland de Koude Oorlog beëindigd had, ging Amerika stug door met Brezinski’s Grand Chessboard en de EU is tot de dag van vandaag de bereidwillige voetveeg kolonie om de Russen te schofferen en zo meteen de klappen te krijgen. Francis Fukuyama maakte zichzelf onsterfelijk belachelijk met zijn ‘The End of History’.

De grondgedachte hierachter, alsmede achter de oprichting van de EU, is het Amerikaanse streven naar wereldhegemonie waarbij Rusland als belangrijkste sta in de weg gezien wordt. Dat was de reden voor de oprichting van de EU. Zie dit stuk vertaald en bewerkt door Thierry Baudet van John Laughland. En ook  Charles de Gaulle zag de EU als een CIA project. Om de Russische opmars te stuiten.

Duitse bevolkingsdichtheid 1885 – (hier).

De grootste bedreiging voor de VS, zei Friedman, zou een alliantie tussen Duitsland en Rusland zijn.
“Het primaire belang van de Verenigde Staten in de afgelopen eeuw – de Eerste, Tweede en Koude Oorlog – waren dus de betrekkingen tussen Duitsland en Rusland, omdat eenwording van deze twee de enige macht zou zijn die ons ( de VS) zou kunnen bedreigen – en er dus voor zou kunnen zorgen dat dit niet gebeurt.

En precies dát, ook na honderd jaar, dicteert nog steeds de wereldpolitiek. En de EU, is een Amerikaanse vazalstaat. Vandaar de hype tegen Rusland.

Een vrij Duitsland, een echt vrij Duitsland, zou de wereld op zijn grondvesten doen schudden. Makkelijk de Amerikaanse oorlogszuchtige hegemonie kunnen betwisten.

Er is niets logischer dan Russische grondstoffen en, dikke oops, Lebensraum und Ostraum, te combineren met hét Wirtschaftswunder.

Laat die Amerikanen, die 389 oorlogen of wat meer of minder, gevoerd hebben sinds ze Europa in WW-II kapot gemaakt hebben maar het rambam krijgen.

Uiteindelijk zijn wij óók Duitsers, wij zijn een Duitse haven. Onze gulden ging altijd 1 op 1 met de Deutschmark (1 op 1.10, maar dat is voor zeikerds).

Weg met de EU.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk mei 17, 2018, op Fenixx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here